Nagylók

2015.08.02. 17:14

Lecsófesztivál és sült malac Nagylókon

Nagylók – Pénteki csokor halvány őszi rózsából, szombati mix lecsófesztivállal és motoros kunsztokkal, vasárnapi finálé nyárson sült malaccal és zsiványokkal. Falunapok szórakozásra!

V. Varga József

Tünde vagyok – mondta a helybéli és a szilágysámsoni (Nagylók erdélyi testvértelepülése) Egyveleg elnevezésű különítmény két hölgytagja, mutatva a habart lecsókölteményt. A két polgármester feleségét, hogy, hogy nem, Tündének hívják.

Az Egyveleg elnevezésű, nagylóki és szilágysámsoni különítmény, bal oldalon Tünde, a nagylóki polgármester neje, jobb oldalon Tünde, a szilágysámsoni elöljáró felesége Fotó: V. Varga József

A Nagylóki napok zenés nyitányán, pénteken este a 3+2 együttes játszott lelkünk húrjain. Szombaton aztán „belecsaptak a lecsóba”, a főzőverseny a lecsóról szólt mindenféle variációban. A tekintetes zsűri elnöke, Szakács Erzsébet, akinek a foglalkozása is szakács, öt társával egyetemben ízlelgette a felhozatalt. Mindenki kitett magáért, állapították meg, a végelszámolásnál a dobogós helyezéseknél csupán egy-egy pont döntött. Győztek a Szakik, megelőzve a Csigeresek és a Szorgoskezű Csajok alakulatát.

Munkában a a zsűri négy tagja: Brunner Edina (b), Tauz József, Fischer József és Szakács Erzsébet

A népdalkörös asszonyok mesés lángossal kényeztették a sokaságot, vagy negyven kiló lisztből dagasztották az alapanyagot!

A többszörös futballtornagyőztes Petőfi utcaiak a tavalyi fiaskó után lelkesen fogadkoztak, az idén visszavágnak. Sikerült is nekik revánsot venni, hiszen a döntőben 3-1-re verték a Kossuth utca gárdáját. Az Utcák Bajnokságán bronzérmes lett a József utca női formációja, a Béke utcaiaknak a negyedik hely jutott.

Az Utcák Bajnoksága győztese, a Petőfi utca futballcsapata – a második sorban Killer Péter csapatkapitány

A szombati programok sorában továbbá bormustra, kempo és kutyás bemutató, streetfighter motoros show, hastánc és akrobatikus rock and roll szerepelt. A legnagyobb hős-t a Honeybeast idézte koncertjén, éjféltől az Arató-diszkó varázsolt.

Az Utcák Bajnoksága bronzérmese, a József Attila utca női alakulata – középen Erős Zoltánné Ani csapatkapitány

Vasárnap sem pihenhetett senki, a színpadi produkciók már kora délutántól zajlottak a sportpályánál (népdal, népzene, könnyűzene). Átadták a Virágos Nagylókért környezetszépítési verseny díjait, vacsorára nyárson sütötték a malacot. Este Sipos F. Tamás, Márió, a harmonikás és a Két Zsivány mulattatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!