Nagylók

2016.10.13. 15:01

Immár negyedszázados a Mezőföld-túra

Nagylók - A település a gazdája a Mezőföld-túra kupasorozatnak, melyet már negyedszázadon át sikerrel, nagy részvétel mellett bonyolítanak le.

V. Varga József

Szívesen jönnek Nagylókra a természetkedvelők az ország minden részéből, a gyalogtúrák átlagos létszáma száz fő körül mozog. A rendezvények atyamestere Vígh-Tarsonyi László túravezető, volt nagylóki pedagógus, akinek helyi önkéntesek, illetve leghűségesebb túratársai, a sülysápi Molnár István és a lóki Böröndi Zsolt segítenek.


Radák Sára és Szabó György Újvárosból érkezett az őszi túrára Fotó: Tauzné Piroska

A jubileumi évben négy túrát hirdettek meg a szervezők: a tavaszit, a nyárit, illetve az őszi nappalit és éjszakait - számolt be az eseményekről Tauzné Piroska pedagógus, lapunk civil tudósítója. A négy túra össztávja 105, a kis túráé 70 kilométer. Aki mind a négy túratávot teljesíti, nagy kupát kap, aki a kisebbet, kis kupát. Örvendetes, hogy a nagy kupát a nagylóki Határ Máté is megkapta, kis kupát pedig tíz falubeli vehetett át. A lókiak egyébként az éjszakai túra kedvelői.

A szezonzáró őszi nappali és éjszakai túrán, több mint harminc településről - Békéscsabától Tatabányáig - százhárman indultak. Amint a dunaújvárosi Radák Sára és Szabó György, valamint a herendi Bachstadt János és Takács Tibor is elmondta: a gyönyörű táj, a túraútvonal élményei, a kialakult barátságok és a kedves fogadtatás mindig visszahívják őket.

Az önkormányzat, Tóth József polgármester és a faluvédő egyesület évről évre örömmel bábáskodik a Mezőföld-túra fölött, szívügyüknek tekintve az országos túra megrendezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!