Nagylók

2016.08.07. 15:24

Belecsaptak a lecsóba és a húrokba Nagylókon

Nagylók - Pénteki kitüntetések és Apostol-örökzöldek, szombati mix lecsófesztivállal, kempóval és autóbuszhúzó viadallal, vasárnapi finálé nyárson sült malaccal és Intim Tornával.

V. Varga József

– Ez a reszteltmájas lecsó nem semmi! – értékelt nem túl hivatalos módon Bögyös Gábor doktor, zsűritag, a település friss díszpolgára.

Belecsaptak a lecsóba a szombati főzőverseny résztvevői, az ítészek elnöke, Szakács Erzsébet, akinek a foglalkozása is szakács, négy társával egyetemben ízlelgette a felhozatalt.

A lecsófőző verseny zsűrije (b-j): Bögyös Gábor, Tauz József, Szakács Erzsébet zsűrielnök, Roszkopf Nóra és Tóth Gabriella (Fotó: V. Varga József)

A hagyományos lecsó mellett különös ízharmóniával szolgált a füstölt kolbászos, a gombás és a csirkehúsos. A dobogós helyezésekről néhány pont döntött csupán: győzött a Sárosdi Autó gárdája a tojásos lecsóval, megelőzve a kislóki Beef Farmer kecskesajtosát és a helybéli Üszékszár és a Többiek hagyományos magyarososát.

 

Szeniorok, ha találkoznak – nevetett Tauz József, és örömmel ölelkezett össze egykori földijével, Viczkó Antallal. A lepsényi borbarátok a bormustrabírálatban működtek közre.

Az utolsó szellemi polihisztorok egyike, a dunaújvárosi illetőségű, de erős nagylóki kötődésű Fazekas Imre Pál író, költő megsúgta: készül már összegző kötete.

Szeniorok a falunapon (b-j): Tauz József, Fazekas Imre Pál és Viczkó Antal (Fotó: V. Varga József)

A kislóki házaspár, Ladányi Andrea és Kelemen Szabolcs asztalánál sűrűn váltogatták egymást a kuncsaftok. Füstölt chilis, kecskesajtos és zöldfűszeres sajtjaik magukért beszéltek.

Az egy négyzetméterre jutó világbajnokok száma csúcsot döntött a kempo bemutató alkalmával. A Sárosdi Kempo SE nagylóki csoportja nagyszerű kunsztokkal jeleskedett, a szpíker tisztét Koncz Viktória edző töltötte be.

Felnőttek és gyerekek számos formagyakorlatot és küzdelmet prezentáltak, a merész töréstechnikáktól sokszor elakadt a nagyérdemű hangja. Nagy tapsot érdemelt a nagylókiak ifjú világbajnoka, Tóth Daniella.

Kempo-bemutató – küzdelemre várva. Balról Tóth Daniella nagylóki világbajnok (Fotó: V. Varga József)

A színpadi produkciók mindenki kedvét szolgálták. Szűcs Judit esti koncertjét zenés időutazás követte Arató András videódiszkójával.

Vasárnap sem pihenhetett senki: délután népdal, népzene és néptánc hangolta a jó kedvet, átadták a virágos díjakat, este Csocsesz mulattatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!