Nagylók

2016.07.21. 13:45

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság túl van a félidőn

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság túl van a félidőn. Szoros az élmezőny, jól húznak a szilasiak, az első négyben két ifjú hölgy is ott van rendre, a korábbi bajnokok közül néhányan új lovakkal mennek, rutint szereznek.

V. Varga József

A nagylóki Kiss Olga, Tulipánnal (a nyerges ló) és Babilonnal (a rudas), Cziráky típusú hintót hajtva, a szezonban két abszolút első helyet (Sárkeresztúr és Sárszentágota) mondhat a magáénak. A mezőszilasi Semjén Attila (Linda és Tallér, Gavallér) Cecén, a sárkeresztúri Csuti Péter (Tüzes és Favory, Cziráky) Seregélyesen győzött. A szilasi id. Semjén Attila (Liza és Póker, Gavallér) a legjobb megyeiként végzett Sárbogárdon és Mezőszilason; fia, Semjén Attila pedig Nagylókon. (Egy másik családból, apa és lánya is együtt versenyez. A bogárdi Tóth Imréről és Tóth Roxánáról van szó.)

A legutóbbi, nagylóki verseny eredményei, akadályhajtás (két forduló, 23 induló): 1. Gnyálin János (Tököli LK, Pest megye), 2. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), 3. Kiss Olga (Nagylóki LE), 4. id. Semjén Attila (Mezőszilas), 5. Vadócz Zsolt (Kálozi LE), 6. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE). További megyei helyezettek: Ihász Béla (Seregélyesi LC), Csuti Péter (Vihar LE, Sárkeresztúr), Csontos Gyula (Mezőszilas), Harangozó Roland (Káloz).

Vadászhajtás (18 induló): 1. Semjén Attila, 2. Pesuth Pál (Tököl), 3. Kiss Nándor (Nagylók), 4. Kiss Olga, 5. Hufnágel József (Káloz), 6. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE, Somogy megye).

A megyei bajnokság állása hét fordulót követően: 1. Semjén Attila (108 pont), 2. Kiss Olga (107), 3. id. Semjén Attila (103), 4. Tóth Roxána (79), 5. Ihász Béla (69), 6. Csuti Péter (63) és Csontos Gyula (63), 8. Vadócz Zsolt (60), 9. Tóth Imre (46), 10. Harangozó Roland (43 pont).

A következő fordulót július 30-án, Pátkán rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!