Nádasdladány

2016.11.29. 12:37

Újszülöttek parkja - Faültetés Nádasdladányban

Kedden délelőtt a már előre kiértesített érintett családok némelyike vett részt a faültetésen amit idén a sportpálya szomszédságában lévő játszótérre ültettek.

Siki Szabolcs

Varga Tünde polgármester is jelen volt a faültetésen és tőle megtudtam, hogy 2015 március 1. napjától az újszülöttek 20 ezer forintos támogatásban részesülnek és az önkormányzat által vásárolt fákat a szülők közreműködésével ültetik el. (Mivel minden család nem volt jelen az ültetésen,de az Ő fájuk is el lett ültetve,abban a köz foglalkoztatottak segítettek a falugazda irányításával.)

Vida Márk és édesanyja Mónika az időkapszulával és a névtáblával

Hagyomány teremtő célzattal az idei falunaptól kezdve minden évben köszöntik az újszülötteket, kedves kis ajándékcsomag kíséretében.

A résztvevő kis csapat a polgármesterrel ,előttük a már elültetett fával

Ezen a keddi délelőttön öt fa került el ültetésre, kőris, török mogyoró és díszcseresznye fák lettek ültetve, melyek idővel árnyékot adnak a játszótérnek és díszítik a környéket.

Turi Pál ép kisfia Bálint fáját földeli, háttérben felesége Kitti és Bálint látható

A megjelent családok kis üvegben mintegy „időkapszula” a saját fájuk mellé helyezték,üzenettel babafotóval,személyes tárggyal a jövő nemzedék illetve az emlékek részére. Amit a fa gyökérzete átfon és vigyázza mindazt amit a kapszula tartalmaz.

Természetesen akik nem jöttek el azok fája is elültetésre került és mindenki egy kis névvel ellátott táblácskával jelölte a „saját” fáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!