Nádasdladány

2016.12.13. 12:49

Szociális célú tűzifa

A Nádasdladányi önkormányzat ebben az évben is sikeresen pályázott a szociális célú tüzelőanyag vásárlásának támogatására.

Siki Szabolcs

Az önkormányzat a Belügyminisztérium döntése alapján 63m3 kemény lombos tűzifa mennyiségre 14.000 ft/erdei m3+ Áfa,összesen 1.120.140ft összegű támogatásban részesült,mely összeg az erdőgazdálkodók által szabott ár részbeni fedezetéül szolgál.

Fotó: Siki Szabolcs

Ezt az összeget az önkormányzat bruttó 1.270ft/erdei m3 önrész figyelembe vételével 80.010 ft. összeggel valamint a szállítási költség áfával növelt összegével egészíti ki. A képviselő testület az erre vonatkozó rendeletet megalkotta,a rászorulók igényelhetik a hivatalban a tűzifát a megfelelő nyomtatványokon. A szociális célú tüzelőanyag támogatás legkisebb mértéke kérelmenként 1m3 lehet.

A képeken a már kiporciózott tűzifa és az elszállítás történik.Fotó: Siki Szabolcs

A Közösségi Házban megtartott közmeghallgatáson Varga Tünde polgármester azt is elmondta,hogy ez a szociális célú tűzifa átmeneti megoldásként segít a rászoruló családokon és ne gondolják azt,hogy majd az telet ilyen formában próbálják ennek segítségével átvészelni mert arra nincs az önkormányzatnak kapacitása. Bármennyire is szeretnének mindenkinek segítséget nyújtani,anyagi korlátaik végesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!