Nádasdladány

2016.07.11. 11:12

Nádasd települések XIX. Nemzetközi találkozója

Az idén a találkozó Borsodnádasd szervezésében került megrendezésre. Melyre természetesen Nádasdladány község Önkormányzata is szervezte a résztvevőket.

Siki Szabolcs

Tudni kell,hogy ez a találkozó minden évben más Nádasd településen van megrendezve és Nádasdladány mindig nagy létszámmal képviseli a települést. Ahogy Varga Tünde polgármester fogalmazott „szinte harcolnak a helyért,hogy ő is had jöjjön”.De ez a jó hangulatú rendezvényeknek tudható be. Idén is 43 fővel indultunk már péntek délelőtt,hiszen nagy a távolság és minden időre ki van kalkulálva. A szállást is már 15 órára el kellett volna foglalni,ami nekünk 16 órára sikerült. De semmiről nem késtünk el. A találkozón résztvevők : Intézmények,klubok,civil szervezetek tagjai és néhány olyan vendég akik szintén hozzájárulnak segítségükkel,munkájukkal,adományaikkal a falu minden napjaiban.

Szombat délután Mátéhegyi Ökoparkban Kormos Krisztián (kék ingben)üdvözli a vacsora készítőit,az üstben toros káposzta

Kora délután érkezésünket követően bemutatásra került a megújult városközpont. Polgármesteri Hivatal,Nádasd Fittnesz , Molnárkalácsház , Szociális Alapszolgáltatási Központ. Kormos Krisztián Borsodnádasd polgármesterétől megtudtuk azt is,hogy a felújított intézményekben sok megújuló energia üzemel melyek pályázatok segítségével valósítottak meg. Büszkélkedett azzal is,hogy a „Nádasdi Molnárkalács”termékük felkerült az Unesco oltalom alatt lévő termékek listájára. Polgármester Úr szeretné,hogy minél szélesebb körben tudnák terjeszteni és megismertetni ezt a terméket,hogy minél több fogyasztóhoz eljusson. Amiből a találkozón résztvevők kóstolhattak is,de ajándékként is kapott mindenki és volt lehetőség vásárolni is,ha az otthon maradottakkal is megkóstoltatnák. A kellemes séta után vacsora és a kulturális rész következett melyen a helyi fellépők szórakoztatták a vendégeket. Humoros jelenetek,zenés darab,mazsorett,ének kategóriákban. A péntek estét zárásként házibuli hangulatú szórakozással múlatták a résztvevők.

Vasárnap délelőtti közös ajándékozások

Szombat reggel Bélapátfalváról indultunk Diósgyőr és Lillafüred látványosságait megcsodálni. Kisvonattal és sétálva a kellemes környezetben. Este pedig a Borsodnádasdi Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum adott helyet a vacsorának ami őz gulyás és toroskáposzta volt. A bodagot pedig a helyi kisebbségi egyesület készítette ott kint a szabadban sparhelten. A szombat zenés táncmulatsággal záródott (valamikor hajnaltájt).

Zászlóátadás - balról jobbra:Orbán József Nádasd települések Kuratórium elnöke,Mészáros Anikó a Szlovákiai Csallóköznádasd nevében vette át a vándorzászlókat és Kormos Krisztián Borsodnádasd polgármestere

Vasárnap:Reggeli a Közösségi Házban amit kuratóriumi ülés követett a könyvtárban. Majd az ajándékok átadása. Ilyenkor minden település ajándékozza egymást.”Visszatért az elkóborolt nyáj”idézettel kezdte mondandóját  Mészáros Anikó a Szlovákiai Csallóköznádasdiak nevében vette át a vándorzászlókat melyek most egy évig náluk lesznek,ugyanis jövőre Csallóköznádasdon kerül megrendezésre  a huszadik Nádasd Települések Nemzetközi találkozója. Nádasd települések kuratóriumának elnöke Orbán József vezette be ami évről évre hagyomány mára mondhatni a találkozó himnusza is lett,amit indulás előtt felállva énekelnek a résztvevők:”Szeressük egymást gyerekek”kezdetű énekkel búcsúztunk egymástól a jövőre viszontlátás reményében. A nádasdladányi csapat hazafelé még a Gödöllői Királyi Kastélyba tettünk látogatást.

Nádasdladányi csapat a Gödöllői Királyi Kastély előtt

Erről a hosszú és tartalmas hétvégéről nehéz pár mondatban élménybeszámolót írni,hiszen a vendéglátók tartalmas programokkal és felejthetetlen emlékekkel gazdagították az ott járt vendégeket. Nem vagyok egyedül ha azt írom,én már várom a következőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!