Nádasdladány

2014.12.30. 19:41

Kilencszázezer forint gyűlt össze a vadászaton

Nádasdladány – Sikeres volt az Országos Magyar Vadászkamara megyei területi szervezete és a Nádor Vadásztársaság által rendezett jótékonysági vadászat.

Házi Péter

Amint arról Fejes László ötletgazda beszámolt, a vadászaton összegyűlt az a kilencszázezer forintnyi összeg, amiből megvásárolhatják a Szent György Oktató Kórház számára az első gyermek intenzív ágyat. Az eszköz a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványon keresztül jut majd el a kórház csecsemő osztályára.

Az idei akcióban a Fejér megyeiek mellett további négy megye, összesen 45 vadásza vett részt, de többen – akik személyesen nem tudtak megjelenni – a részvételi díj befizetésével járultak hozzá az összefogás sikeréhez, mondta el Fürész Attila, az OMVK megyei területi szervezetének elnöke. A vadászaton 43 fácán, 11 mezei nyúl és 5 szajkó került terítékre.

Az első jótékony célú vadászatot épp egy éve rendezték, tette hozzá Pechtol Lajos, a szervezet titkára. Akkor a megcélzott egy helyett kettő, összesen nyolcszázezer forint értékű infúziós pumpát sikerült vásárolniuk a csecsemő osztályon folyó gyógyító munka támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!