Nádasdladány

2014.04.17. 13:50

Tojásfa a nádasdladányi főtéren

Szerdán tojásfát állítottak, húsvétvasárnap közösségi gyermekkertet avatnak, nyuszilufit reptetnek, locsolóbált tartanak.

V. Varga József

A gyerekek zöldbe öltöztek, a fa tojásba. Ribi-Sass Zsuzsanna ötlete nyomán tojásfát állítottak szerdán a főtéren. Jöttek az óvodások, iskolások, a szülők és a nyugdíjasklub tagjai, hozták a hímes tojásokat, díszeket, s egyre szebbé vált a szabadtéri húsvéti dekoráció. A hangulatos húsvétváró attrakcióval egyetemben a diákok a Föld napját is köszöntötték a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon. A német bevándorlóktól eredő amerikai húsvéti szokás egyre népszerűbb hazánkban is.

Varga Tünde polgármestertől megtudtuk: húsvétvasárnap 14 órától játszóházba várnak kicsit és nagyot, 15 órakor átadják a település közösségi összefogással elkészült új játszóterét a közösségi ház előtti parkban. Az ifjakra tojáskereső kaland vár, a nyuszilufik üzeneteket visznek a szélrózsa minden irányába, s folytatódik a tojásfa díszítése is. Az esti locsolóbált az óvoda szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!