Fejér évfordulós emlékei november 25-én

2020.11.25. 07:25

Rendőrök vertek meg egy fehérvári csapost

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években november 25-én.

FMH

Brezsnyev beszéde

1970. november 25-én a teljes címlapot a Magyar Szocialista Munkáspárt folyamatban lévő X. kongresszusának szentelték. Az első oldalon teljes egészében lehozták az akkori szovjet pártfőtitkárnak, Leonyid Brezsnyevnek a beszédét is. A Kongresszusnak jelentjük felcímmel cikk jelent meg arról, hogy a Dunai Vasmű már november 23-ára teljesítette az 1970-es, harmadik ötéves tervét. A 1800 tonna acélöntvényből ugyan még 175 tonna hiányzott, de mivel a bevállalt 24 ezer vasöntvényből ennyivel többet gyártottak, így a tervet késznek tekintették.

A kétezredik lakás

40 éve, az 1980. november 25-i lap címoldaláról kiderült, hogy Dunaújvárosban átadták az épülő Béke városrészben a kétezredik lakást. „Béke városrész, Április 4. liget 4. szám, péntek délelőtt 10 óra. A ház éppen csak elkészült, erről a környéken látható elszórt építési hulladék tanúskodik. A rendezetlen terep azonban nem zavarja a zömmel ünneplőbe öltözött kis csoportot, amely némi ünnepélyességgel gyülekezik a második emeleti lakásnál. Nem akármilyen lakás ez. A Dunai Vasmű támogatásával épült társasházas lakások sorában immár kereken a kétezredik.”

Megverték a csapost

2000. november 25-én címlapon, majd folytatólagosan a 4. oldalon számolt be a Hírlap arról, hogy feljelentést tettek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának tisztje ellen, mert alaposan gyanúsítható volt azzal, hogy ő és társai megverték és megzsarolták egy fehérvári söröző alkalmazottját.

A tolvaj nyomában

2010. november 25-én egy bátor rácalmási hölgy története indul a címlapról, aki nem törődve a veszéllyel, maga eredt a nyomába annak a férfinek, aki az általa a táskájából véletlenül egy kötegben kirántott majdnem 160 ezer forintot felkapta és elfutott vele. Az eset végül szerencsésen végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!