Február 11.

2021.02.11. 07:50

Műkorcsolya-bajnokság, emelkedő árak – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, hogy mi történt ezen a napon az elmúlt évtizedekben!

Korondy Tamás

Műkorcsolya-bajnokság

„Dunaújvárosban, vidéken először, rendezték meg a városi műkorcsolyázó-bajnokság küzdelmeit. A Dunaújvárosi Papír 35 versenyzője küzdött a lányok és a fiúk különböző versenyszámaiban. A volt kitűnő műkorcsolyázónő, Siebold Zsuzsanna tanítványai kitettek magukért, nagy közönségsikert arattak” – írtuk meg napra pontosan 50 évvel ezelőtt.

1000 literrel több tej

40 éve, 1981. február 11-én írta meg hírlapunk, hogy a Fejér Megyei Takarmányozási és Állattenyésztési Felügyelőség elkészítette és kiadta az 1980. évi tejtermelésről, ágazati fejlesztésről szóló részletes jelentését. A közlemény szerint az 1980-as évben a termelőszövetkezeti és az állami gazdaságok együtt 30 532 tehenet fejtek. A megye összesen megközelítette a négy és fél ezer literes átlagtermelést, ami 1000 literrel több volt, mint az öt évvel azelőtti.

Emelkedik a kenyér ára

„Rossz termés, világpiaci hiány, egyre emelkedő üzemanyag- és energiaárak. Az elemzők szerint a hónap végére akár négyszáz forint is lehet a minőségi fehér kenyér ára. A kisebb péküzemek szerint ez az ár megfelelne a piaci realitásoknak, ám a kenyérfronton is kemény árháború dúl” – írtuk meg 10 évvel ezelőtt. Mint ismeretes, a hazai és világpiaci gabonahiány miatt a búza és a liszt ára folyamatosan emelkedett ebben az időben, de a kenyér ára (akkor) nem érte el a 400 forintos határt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!