Február 15.

2021.02.15. 07:30

Közvilágítási hibák Bodajkon, milliós tartózás a tűzoltóknak – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, hogy mi történt megyénkben az elmúlt évtizedekben ezen a napon!

Borsányi Bea

Rejtélyes közvilágítási hibák Bodajkon

Egy panaszos olvasó levele nyomán, amely a bodajki közvilágítás rendszeres hibáiról szólt, kezdett „nyomozásba” kollégánk 1981-ben, hogy kiderítse, mi áll a háttérben. A bodajki tanács szerint ők mindent megtesznek a lakossági bejelentésekben szereplő hibák orvoslására, ugyanakkor az ÉDÁSZ üzemigazgatóságának vezetője a móri kirendeltség munkatársait tette felelőssé – egy konkrét esetben. A rendszeres hibák okait végül senki sem magyarázta meg.

A Fémmunkás Vállalat hosszú kálváriája

Az 1991. február 15-i lapszámban olvasható egy érdekes írás a Fémmunkás Vállalat fehérvári gyárának kálváriájáról, amelyet a fővárosi székhelytől való elszakadási, önállósulási szándékuk miatt jártak meg. A több mint egy éve tartó folyamat végére azonban még ekkor sem került pont. A teljes cikkben, amelyet ITT és ITT megtalálnak, azt is elolvashatják, milyen „trükköket” vetett be a kompromisszumra egyáltalán nem hajlandó vállalati központ annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék a fehérvári üzemet.

Több milliós tartozás a készenléti tűzoltóknak

Fehérváron kilencven, Dunaújvárosban negyven, Sárbogárdon pedig húsz készenléti tűzoltónak mintegy 100 millió forinttal tartozott az önkormányzat, az adósság a délutáni és az éjszakás műszakokért járó, ki nem fizetett pótlékokból halmozódott fel. 2001. február 15-én számoltunk be arról, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntésének értelmében az összeget ki kell fizetni minden érintettnek.

Huszonhat gyanúsított, újabb letartóztatások

Hat újabb adóhivatali dolgozót és két üzletembert állítottak elő, adta hírül a Hírlap 2011. február 15-én. A korrupciós ügyek miatt 2010 nyarán indított eljárásnak összesen 26 gyanúsítottja volt, közöttük 8 fő dolgozott az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!