Fejér évfordulós emlékei

2020.11.20. 08:00

Hatvan éve ezen a napon forgatták az Alba Regia filmet

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években november 20-án.

V. Varga József

Alba Regia

Rövidesen Székesfehérvár vendége lesz Tatjána Szamojlova, a Szállnak a darvak című nagysikerű szovjet film női főszereplője – írta 60 éve ezen a napon a Fejér Megyei Hírlap. A Székesfehérváron megtörtént esetről, Alba Regia címmel forgatott filmet Szemes Mihály. Tatjána partnere Gábor Miklós volt. A Kossuth Rádióban 9 óra 55-kor kezdődött az Édes anyanyelvünk, Lőrincze Lajossal. A vasárnapi tévéműsor két csatornára korlátozódott: Budapest és Bratislava.

Nádaratás

A lap 1970. november 20-ai címlapján adták hírül, hogy megkezdődött a nádaratás a Velencei-tavon. A tervek szerint tavaszig 700 ezer kéve nádat takarítanak be. A Velencei Nádgazdaság munkába állított egy korszerű dán aratógépet, a valóságos nádkombájnként működő gép 8 óra alatt 3000 kévét takarít be.

Acélmű

A 40 évvel ezelőtti fotó Dunaújvárosban készült. A Dunai Vasmű konverteres acélművét a tervezett határidő előtt, várhatóan 1981 első félévében üzembe helyezik. Egy másik írás a nagy konyhák terítékével foglalkozott. Fejér megyében az ipari és építőipari üzemek dolgozóinak körében a szervezett étkeztetést a Dunavidéki Vendéglátóipari Vállalat végzi. A lakosság tömegétkeztetésének helyzetét 19 munkahelyi és 19 vendéglátói konyhában vizsgálta a népi ellenőrzési bizottság.

Helyszínelők

Betörők a Centrumban – írta a megyei lap 1990. november 20-án. Tegnap nyitáskor a vásárlókat nem, csak a rendőrség helyszínelő csoportját engedték be a fehérvári Centrum Áruházba. A zárvatartás híre „futótűzként terjedt”: a hétvégén, az éj leple alatt betörtek az áruházba.

Los Andinos

Húsz éve nagysikerű koncertet adott a Los Andinos együttes a Szent István Művelődési Házban. A 18 éve alakult együttesnek a válogatáslemeze is megjelenik. A bútorok világában is kalandoztak: a Bútorvilág 2000-en járva számomra olybá tűnt, amíg a számítástechnikában vagy az autóiparban szinte évente dobnak a gyártók piacra új modelleket, addig a lakberendezés tendenciái mintha lassabban változnának. A másnapi szám egyik előzetese így szólt: Hogyan taposhatunk biztonságosan? – újabb kerékpárutak épülnek.

Aláírás

2010. november 20. Kezdődik a felújítás! Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vereczkey Zoltán (Váti) írta alá az 1,8 milliárd forint támogatásról szóló szerződést: megújul a Fő utca és a Hiemer-ház. A Kedvencek rovat beharangozójában írták: Mályva, a játékos fekete cica új gazdára vár a Takarodó úti állatmenhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!