Április 15.

2021.04.15. 07:20

Fejlődő Velencei-tó, Fejér megyei diáknapok – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, hogy mi történt ezen a napon az elmúlt évtizedekben!

Korondy Tamás

Mezőfalva népszerűsítése

Éppen 60 évvel ezelőtt közölt egy cikket a Fejér Megyei Hírlap a mezőfalvi Teleki Blanka Leánygimnáziumról. A cikkben az akkoriban már szinte hagyományossá vált nyári táborokról írtunk, és népszerűsítettük, hogy 1961ben is várják majd a diákokat is. Az írás szerint a balatonlellei, a hansági és a mezőfalvai munkálatoknál 860 fiatalra számítottak.

Fejlődik a Velencei-tó

1971-ben ezen a napon számoltunk be a megyei tanács végrehajtó bizottságának üléséről. Cikkünk Maróti János, akkori elnökhelyettesre hivatkozik, aki elmondta, hogy a Velencei-tó partjának fejlesztési feladatai között első helyen áll a kulturált üdültetéshez alapvetően szükséges közművesítés, víz- és partrendezés. Hozzátette, hogy tervezték továbbépíteni a gerincvezetéket. „Elkészül az agárdi Napfény strand mellett húzódó szakasz, valamint a Gárdony nagyközség központját a szennyvízhálózatba bekapcsoló 3/B ütem. A tervek szerint a vezeték ötödik és hatodik ütemének negyvenöt százaléka is elkészül még ebben az évben.” – idéztük Maróti szavait.

Fejér megyei diáknapok

30 éve írtunk arról, hogy két szervezet, a Fejér Megyei Fiatalok Szövetsége és a Fidesz megyei irodája közösen szervezte meg a Fejér megyei diáknapokat, amelynek keretében több művészeti ágban mutatkoztak be a megye középiskolás csoportjai, szólistái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!