múltidéző

2021.06.24. 07:10

Fejér megyei évfordulós emléke június 24-én

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Majer Tamás

Hangversenyeiről ismert

„Nemrégen még csak a zenetörténet tartotta számon Martonvásárt az egyetemes zene és a magyar művelődéstörténetben. A park évszázados fái, a kanyargós ösvények, a moha lepte kőpadok, a kastély hallgatag falai némán hordozták Beethoven emlékét. Három év óta azonban az élő emlékezés színhelye is Martonvásár. Immár harmadik éve rendezi meg az Országos Filharmónia és a Fejér Megyei Tanács Idegenforgalmi Hivatala a martonvásári hangversenyeket.”

Fehérvári válogatottak

50 éve arról adott hírt a hírlap sportrovata, hogy két székesfehérvári játékos is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. Illovszky Rudolf szövetségi kapitány Kovács Józsefet és Karsai Lászlót is behívta.

Tízezer pelenka és zokni

1981. június 24-én arról számolt be a megyei újság, hogy a Fehérvár Áruházban megkezdődött a csehszlovák hét. Hiánypótló termékek is érkeztek az üzletházba.

„A hiánypótló áruk sorából kiemelhető az eladásra váró tízezer pelenka és a tizenötezer pár férfizokni. Ide sorolható még többféle írószer és a régen várt fahordó.

A választék bővítéseként édesipari lisztes áruk, sportszerek, kristálycsillárok, játékok, kazánok és radiátorok kerültek az áruház emeleteire, polcaira.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!