múlt

2021.09.14. 11:00

Fejér évfordulós emlékei szeptember 14-én

Déri Brenda

Az első nagylóki ülés

Hatvan évvel ezelőtt Nagylókon megszervezték az első olyan találkozót, ahol a Fejér Megyei Hírlap dolgozóinak munkájáról tanácskoztak. Ötvenöt fő vett részt a beszélgetésen, akiknek az volt a céljuk, hogy ismereteik kicserélésével még jobban betekintést nyerjenek az újságkészítés titkaiba. A beszélgetésen többször elhangzott, hogy néhány megjelent cikkben előfordultak pontatlanságok, tárgyi tévedések, melyekre az olvasók hívták fel a figyelmet. Utóbbi, amellett, hogy kiküszöbölendő, ékes bizonyítéka annak is, hogy az emberek figyelemmel kísérik a leírtakat. Végül arra jutottak, nemcsak hogy hasznos ilyen üléseket tartani, hanem ösztönzőleg is hat a lap munkatársaira, ha hallhatják az olvasói véleményeket.

Hüllőbőr utánzat

Újságunk 1971-ben arról írt, hogy évi 40 millió forint értékű cipőforgalmat bonyolítottak le a megyei iparcikk-­kereskedelmi vállalat szaküzleteiben. Ez azt jelenti, hogy mintegy 270 ezer pár lábbelit értékesítettek ezen idő alatt. Mi volt ennek a magas eladási számnak az oka? A Cipőkereskedelmi Vállalat felvilágosításában elmondta, hogy kedvező és széles körű volt a kereslet, éppen ezért könnyen megteremthető a kínálat. A piacra dobott cipők hatalmas sikernek örvendtek, és csak úgy kapkodták őket akkoriban. A férfiak körében népszerűek voltak a hüllőbőr utánzatból készült darabok, míg a nők a harisnyacsizma fazonért voltak oda. Az is nagy szerepet játszott a sikeres eladásban, hogy az érdeklődők minden kötelezettség nélkül bejelenthették igényüket.

Éljenek az új tehetségek

30 évvel korábban a megyei labdarúgó-szövetség újjászervezett utánpótlás-bizottsága szeptemberben megindította az egész megyét átfogó korcsoportos bajnokságok rendszerét. A cél az volt, hogy a versenyzési alkalom biztosításával segítsék a tehetségesek kibontakoztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!