iskolát is avattak

2020.11.12. 07:05

Rekord tél és hóhelyzet 50 évvel ezelőtt – Fejér évfordulós emlékei november 12-én

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években november 12-én.

FMH

Új iskola épült

1960-ban ezen a napon számolt be az újság arról, hogy két nappal korábban, ünnepélyes keretek között adták át a több mint 700 ezer forintból épült új, négy tantermes általános iskolát Lovasberényben. A faluban nemcsak az épület, de „a tanítás, a szellem is új, a szocialista tudatot egyre inkább formáló erejű lesz”.

Felkészültek a télre

1970. november 12-én arról adott hírt címlapján a Fe­jér Megyei Hírlap, hogy a KPM székesfehérvári Közúti Igazgatósága összeült, hogy levonja az 1969–70-es „rekord tél” tanulságait. A szokásosnál több havazás számos fenn­akadást okozott a megyében és arra is akadt példa, hogy néhány napra 500 kilométer út esett ki a közlekedésből – a cikk folytatását itt olvashatják.

Bevezették a hétvégi műszakot

Húsz évvel később, 1990. november 12-én a Bodajkon (is) bírni kell cérnával című írásból kiderül, hogy a fésűsfonóban bevezették a hétvégi műszakot, aminek nem mindenki örült. A régi dolgozók úgy nyilatkoztak, „úgy érzik, őket megrövidítették, igazságtalannak tartják, hogy a hétvégiek két nap alatt körülbelül a 70 százalékát keresik annak, amit ők a heti munkájukkal. Ráadásul nem vigyáznak a gépekre, nem hagynak maguk után rendet, nem lehet velük összedolgozni, s mindezek mellett a régieknek kell hozzájuk alkalmazkodni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!