elnökválasztás és a Münnich lakótelep

2020.11.10. 07:15

Fejér évfordulós emlékei november 10-én

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években november 10-én.

FMH

Kennedy az új elnök

60 évvel ezelőtt, 1960. november 10-én lapunk címoldalán az amerikai elnökválasztásról jelent meg külpolitikai hír, amely beszámolt róla, hogy Kennedy, a Demokrata Párt jelöltje 329 elektori szavazatot szerzett az Egyesült Államok elnökválasztásán, míg a Republikánus Párt jelöltje, Nixon 194-et. „A Demokrata Párt elnökjelöltjének előretörése akkor vált bizonyossá, amikor döntő többséget szerzett New York, Pennsylvania és Texas államokban.” A címlapot itt tekintheti meg.

Pártházat avattak

50 évvel ezelőtt a Fejér Megyei Hírlap ezen a napon címlapon számolt be a magyaralmási pártház avatásáról. Az új épületben helyet kapott anno egy nagy társalgó, amely egyúttal könyvtárként is szolgált; a KISZ-irodák is ebbe az épületbe kerültek. Az újság első oldalát itt láthatják.

Lakótelepi felújítások

Az 1980. november 10-i Fejér Megyei Hírlap címoldalán lakótelepi felújításokról volt szó. Mint írták, több modern városnegyedben is folytatódnak az épületkarbantartási munkák. A cikk ezek közül kiemelte a Münnich lakótelepet, amelyet ma már Tóvárosi lakónegyedként ismerünk. A címlapot itt olvashatják.

130 millió forint

30 éve, 1990. november 10-én címlapon, főhelyen, dupla soros cím teszi közhírré, hogy 130 millió forint többlettámogatást kap Székesfehérvár. A cikk második oldali folytatásából derül ki, hogy a 130 milliót az Antall-kormány a foglalkoztatási alapból folyósítja Fejér megyeszékhelyének, mégpedig a Székesfehérvárt és térségét érintő – várható – elbocsátások okán keletkező anyagi terhek enyhítésére. „A térségben a székesfehérvári Videotonnak különféle gyáregységei, telephelyei vannak, s a nagyvállalat nehéz helyzete miatt esetleg tömeges létszámleépítésre kerülhet sor” – olvasható a régi cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!