müller cecília interjú

2021.02.26. 07:30

Fejér évfordulós emlékei február 26-án

Majer Tamás

Fotó: pixabay.com

Jönnek majd az új lakók

Nézzük, mit írt a Fejér Megyei Hírlap ugyanezen a napon, azaz február 26-án, kerek ötven évvel ezelőtt! A Tanácsülés Székesfehérváron című cikk az első oldalon számított az olvasók figyelmére! „Székesfehérvár iparfejlődés tekintetében az ország hetedik városa” – adatolt a cikk az első mondatban. „Nem kis büszkeség, s ugyanakkor nem kis gond ez, hiszen előzetes számvetések alapján néhány esztendő alatt ismét tízezerrel növekszik a város lakossága […] a lakásépítés ütemének meg kell előznie a népesség növekedési ütemét, új óvodai helyekre van szükség, s feltétlenül meg kell oldani a városi közműhálózat fejlesztését. Mint ahogyan számításba kell venni azt is, hogy az 1952 és 1955 között született fehérvári fiatalok maholnap lakásigénylőként fognak jelentkezni a tanácsnál” – szólt az előrejelzés a fél évszázaddal ezelőtti lapban.

Farkas Sándor dirigált

Húsz éve, 2001. február 26-án a Hírlap sportrovata egy Szolnok–Albacomp férfi kosárlabda-mérkőzés elemzésével törődött részletesen. Nyolc ponttal nyert a Szolnok. Íme, a mieink pályára lépőinek névsora, érdekes csemegézniük a rutinos szurkolóknak: Boros, McMahan, Parker, Góbi, Bukva, Báder, Csirke, Matus. Farkas Sándor volt a csapat edzője.

Interjú Müller Cecíliával

Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. február 26-án az akkor megbízott Fejér megyei tiszti főorvosként dolgozó Müller Cecíliával készített interjút közölt le a Fejér Megyei Hírlap. A ma már mindenki által ismert országos tiszti főorvos a Hírlapnak adott interjújában többek között elmondta, férje Mezőfalván lett annak idején körzeti orvos, ezért költözött a család a településre. Ott kaptak szolgalati lakást. Müller Cecília első munkahelye a dunaújvárosi kórház volt. Majd gyermekei születése után a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinát üzemorvosa lett, még később pedig Nagyvenyimen háziorvosként szolgálta a községet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!