múltidéző

2021.08.12. 15:00

Fejér évfordulós emlékei augusztus 12-én

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Borsányi Bea

Forró napok

1961. augusztus 12-i, szombati számában ezt írta a Fejér Megyei Hírlap: „Pénteken 35 fokot mértek a hőm érők a megyeszékhelyen. Ez némi csökkenést mutat a csütör töki 36,7 fokkal szemben. Jelentősen megnőtt e napokban a város vízfogyasztása. Napi 10 ezer köbméter vizet használunk fel. Bár nincs semmi jel arra, hogy fennakadás álljon be a vízellátásban – mégis szükséges, hogy takarékoskodjunk vele. Els ősorban azok, akik felesleges tárolással (kádakban, vödrökben és edényekben) megvámolják a város vízkészletét”.

Kenyér lesz, sör nem

1981-ben az augusztus 20-ához kapcsolódó háromnapos ünnep komoly kihívás elé állította a háziasszonyokat az előzetes bevásárlást tekintve. Az augusztus 12-i lapszámban az ünnepi ellátás kapcsán Székesfehérvár város tanácsán tartott koordinációs értekezleten elhangzottakról tájékoztatták az olvasókat. Az illetékesek azt ígérték, lesz elegendő menynyiségben alföldi kenyér és az akkoriban népszerű csemegevekni a boltok polcain, de a hús-, tej- és a sütőipar is megfelelő árualapokkal készül fel az ünnepi ellátásra. Ugyanakkor hozzátették, az igényeknél szűkebbre szabott ellátás lesz sörből. Hiába dolgoznak a Kőbányai Sörgyár székesfehérvári kirendelt ségén 16-án, vasárnap, és 19-én is teljes, éjszakai műszakban is majd a palackozó gépek, nem tudják kielégíteni az egyre felmerülő igényeket. A bolti hiány annak is köszönhető volt, hogy az éttermek és a szórakozóhelyek rendeléseit teljesítették előbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!