múltidéző

2021.04.09. 07:15

Fejér évfordulós emlékei április 8-án

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Majer Tamás

Óriáskereket, lánchintát

A székesfehérvári Vidám Park kiépítéséről, felszereléséről írt a Fejér Megyei Hírlap hatvan évvel ezelőtti, 1961. április 9-i lapszáma. Ma a Koronás Park áll a Vidám Park helyén. Idézünk a kerek évfordulós cikkből: „Szép vállalásokat tettek a székesfehérvári üzemek, különösen a Vidám Park játékrészlegeinek kibővítése érdekében. Rövidesen elkészül, és május 1-re felszerelik az új játékokat. A Járműjavító dolgozói készítik el az óriáskereket, lánchintát a KSZG, s ha a felnőtteknek is kedvük kerekedik hajóhintázásra, beszállhatnak a VTRGY munkásai készítette hajóhintába. Az ÁMG körbeforgót készít, az Asztalosipari Ktsz szivárványjátékkal lepi meg a Vidám Park látogatóit, a Fémipari Ktsz pedig céllövöldét épít” – tudósítottunk ekképpen az ominózus lapszámban az éppen folyamatban lévő, tervezett munkálatokról.

Hárommal győzött a Vidi

A tíz évvel ezelőtti, vagyis a 2011. április 9-i szám beszámolt a Videoton FC–Zalaegerszegi TE NB I-es bajnoki meccsről. A kiállításokkal, büntetővel tarkított mérkőzésen a székesfehérvári focisták 3-0-ra verték a zalaiakat. Mezey György vezetőedző az alábbi kezdő tizenegyet küldte pályára: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andics – Szakály, Sándor, Elek, Gosztonyi – Lencse, Alves. Csereként beállt még a Vidibe Vasziljevics, Farkas és Nagy. A székesfehérvári mezőnyfölény végül csak a meccs végén érett góllá – emlékeztet bennünket az akkori írás –, Vasziljevics révén szerezte meg a vezetést a hazai csapat a 72. percben. Ezután kettő (!) zalaegerszegi kiállítás, majd kettő Alves-gól következett. Ebben a szezonban nyerte meg első alkalommal a Videoton FC a hazai labdarúgó-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!