múlt

2021.04.23. 07:15

Fejér évfordulós emlékei április 23-án

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Korondy Tamás

Növekvő igények

Napra pontosan 40 éve számolt be a Fejér Megyei Hírlap arról, hogy ülést tartott Székesfehérváron a párt megyei végrehajtó bizottsága, Boór Ferencnek, a megyei pártbizottság titkárának elnökletével. Ahogy tudósításunkból kiderül, a napirend első pontjaként a testület jelentést vitatott meg a gazdasági vezetők irányító munkájának színvonaláról, a káder- és személyzeti munka helyzetéről a megye mezőgazdasági termelőszövetkezeteiben. Azt is megírtuk, hogy a jelentés előadója, Fogarasi Tibor, a megyei tanács elnökének általános helyettese volt.

Talajközelben -11 fok

1991. április 23-án számoltunk be a Fejér Megyei Hírlapban arról, hogy rekordhideget mértek Székesfehérváron. A Rádiótelepen működő meteorológiai megfigyelőállomáson Bognárné Horváth Magdolna akkori jelentése szerint háromnegyed nyolckor mínusz 11 fokot mutatott a hőmérő talajközelben.

Korai SZDSZ Fehérváron

Ugyancsak 30 évet kell visszalapoznunk a történelemkönyvben: a Szabad Demokraták Szövetsége Székesfehérvári Szervezetének április 24-én, szerdán 17 órakor tartott, kéthetente esedékes nyilvános taggyűlésének meghívóját ezen a napon tettük közzé a hírlap hasábjain.

Fejér megyei orvosnapok

Megbízva hírlapunk hitelességében, bizton állíthatjuk, hogy két évtizeddel ezelőtt tartották meg tizedik alkalommal a Fejér megyei orvosnapokat, az akkor éppen százesztendős Fejér Megyei Szent György Kórház volt a helyszín. Tudósításunkból az is kiderül, hogy a konferencián több mint száz előadás hangzott el, így a megye valamennyi gyógyító intézményéből érkezett szakorvosok, ápolónők, illetve háziorvosok azokkal a diagnosztikai és gyógyító módszerekkel, tapasztalatokkal ismerkedhettek meg, amelyek az akkori gyógyításban a leghatékonyabbnak tekinthetők voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!