December 21.

2020.12.21. 07:45

Adventi veszélyek, lángoló áruház – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, mi történt ezen a napon évekkel ezelőtt a megyében!

FMH

A szénbányászatról

Ma már kevesen emlékeznek rá, milyen a Föld gyomrában dolgozni, de 1960. december 21-én még azt jelentette a hírlap, hogy befejezték éves tervüket a balinkai szénbányászok. A bánya dolgozói, mivel hároméves tervkötelezettségüknek már korábban eleget tettek, vállalták, hogy az év hátralévő részében 89 ezer tonna, kiváló minőségű szenet hoznak felszínre, terven felül.

Lángokban állt az áruház

Húsz évvel ezelőtt szinte megbénult a város, mert áruházi tűz ütött ki Fehérváron. A hírlap december 19-ei száma így írt erről: „A nagy erőkkel kivonuló tűzoltók az épületen belül légzőmaszkokban dolgoztak, miközben kollégáik kívül, a kosaras egység segítségével zúdították a tetőre a vizet. A gomolygó fekete füst messzire ellátszott. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okáról még semmit sem tudunk, a kár minden bizonnyal tetemes, de becsült összeget sem tudok most mondani – tájékoztatott röviden Mihály János tűzoltó alezredes, a BM Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató- helyettese. A rendőrök lezárták a Várkörút és a Távírda utca forgalmát, miközben sokan aggódtak az áruházi parkolóban hagyott autóik vagy éppen hozzátartozóik miatt.”

Adventi veszélyek

Tíz éve sok kellemes, szívmelengető percet köszönhetett Fehérvár népe az adventi szabadtéri színpadnak. Aztán megtörtént a baj, amit a december 21-én megjelent hírlap le is közölt: leesett egy kisfiú a Városház téren felállított pódiumról. Nem tiltotta semmi, hogy felmenjen, mondta az édesanya, aki levelet írt szerkesztőségünkbe. Leközöltük. Egyébként a négy és fél éves kisfiú nem sérült meg komolyabban, ám nagy vitát kavart ez az eset: kell-e mindenhova tiltó tábla vagy sem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!