Múltidézés

2022.05.05. 15:00

Fejér évfordulós emlékei május 5-én

Palocsai Jenő

Nagyfelújítás után 
Arról számolt be a hírlap 1982-ben ezen a napon, hogy kétévi szünet után megnyitotta kapuit Székesfehérváron az Árpád-fürdő. A teljes korszerűsítés során felújították a tetőszerkezetet, a csőhálózatot és a fűtőrendszert. Új burkolatot kapott az úszómedence és a gőzfürdő valamennyi medencéje. A tetszetős kék színű műgyantabevonat jó vízzáró, a medencefal könnyen tisztítható. A fürdő a régi szolgáltatások mellett két újdonsággal várja a vendégeket. Megnyílott a kondicionálószalon és a fogyasztóterem.

Kedvező döntés született 
Harminc évvel ezelőtt, május 5-én azt írta a hírlap, hogy kedvező döntés született, elkezdődik a megyeszékhelyen a nyelvtanároktatás. A „kiszivárgott” hírről Balsay István, Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy Biszterszky Elemér, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára – aki az ügyet előterjesztette, a kormány előtt képviselte – a napokban tájékoztatta őt a legutóbbi kormányülésen született döntésről. Balsay István hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a város hamarosan humán felsőoktatási intézménnyel is büszkélkedhet, hiszen ezzel egy régi terv vált valóra, Fehérváron már szeptembertől nyelvtanárokat képeznek. Ugyanakkor ez lesz az ország első alapítványi főiskolája, amely – s ez teljesen újszerű – egy város önkormányzatának és egy magánkezdeményezésnek a társulása.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!