Múltidéző

2022.02.01. 17:00

Fejér évfordulós emlékei február elsején

Baráth Eszter

A visszacsatolás fontos

Találkozás riportjaink szereplőivel – állt a cím a lap 60 évvel ezelőtti számában. Ma már könnyen teremthet kapcsolatot újságíró és riportalany a különböző technikai eszközöknek köszönhetően, korábban viszont külön alkalmat kellett erre teremteni. „És ma eljöttek, hogy véleményt mondjanak, s ők, a legilletékesebbek nyilatkozzanak arról, sikerült-e az újságírónak a riport szereplőinek gondolatait, érzéseit tolmácsolni, munkájukat bemutatni” – írták 60 éve ezen a napon. 

 

A szomszédban edzettek 

Mentsvár a szomszédban – állt nagy betűkkel megyénk napilapjának sportrovatában 1982-ben ezen a napon. 40 évvel ezelőtt a Székesfehérvári Volán „A” kategóriás öttusaszakosztályának versenyzői az öt sportág közül négyet könnyedén gyakorolhattak, hiszen saját lovardájuk, vívótermük, lőterük volt és a futáshoz szükséges terep is rendelkezésükre állt. „A gondot egyetlen versenyszám, az úszás okozza, mert mi tagadás, pillanatnyilag Székesfehérváron vajmi kevés a lehetőség e szám művelésére” – írták a problémáról. Ebben az időben az edzéseket az inotai uszodában tartották. Az újságíró a cikk végén úgy fogalmaz, az edzésről szóló riportot bárcsak a megyeszékhelyen készíthette volna. Szerencsére, mint tudjuk, ma már lehetséges lenne. 

 

Színpadon az irodalom 

1992-ben ezen a napon a dunaújvárosi Iskolaszínház „felnőtté válásáról” számoltak be. Mint írták, az Antigoné, A fösvény, a Tóték és a Szentivánéji álom után Gogol A revizor című vígjátékát állították színpadra. „A felsorolás világosan jelzi célkitűzésüket; az iskolai tananyaghoz is kapcsolódó, klasszikus értékekkel szeretnék megismertetni a város diákságát” – írták az amatőr színi társulat fejlődéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában