Frissen Fejérből

2021.11.16. 07:02

Fejér évfordulós emlékei november 16-án

Déri Brenda

Hatalmas sikerek a városban

Nagy sikereket könyvelhetett el magának Dunaújváros 1971-ben, a sport tekintetében legalábbis biztosan. A város társadalmi helyzete, fejlődése jól elősegítette a sportmozgalom tevékenységét. Mind a minőségi, mind pedig a tömegsport esetén egyaránt olyan eredményeket értek el, hogy országos figyelemre tettek szert. Sok területen komoly bírálatot kapott az utánpótlás, Dunaújvárosban azonban büszkék lehettek rájuk, e téren is kiváló eredményeket tudhattak magukénak. Erről árulkodik az akkori dr. Münnich Ferenc Gimnázium leánycsapata, akik ötödször lettek magyar bajnokok a barátság atlétikai ötpróbában, és a nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek.

Sosincs túl korán a tanuláshoz

A Fejér Megyei Hírlap 1981-es lapszámában egy igazán megmosolyogtató történetet olvashattunk. A következőképpen szólt:

– Ismerősöm lánya Pesten jár egyetemre. Ott nem csupán a tudományokkal ismerkedett meg, hanem egy rokonszenves fiatalemberrel is. Gyorsan egymás után: szerelem, házasság, majd „gólyahír”. A fiatalasszony derekasan helytállt: terhessége alatt is szorgalmasan hallgatta az előadásokat, kitűnően vizsgázott, majd megszülte gyermekét. Ma már pompás kisfiú diplomás anyukája. A látogatóba gyakran érkező fehérvári nagymama persze nem győzi dicsérni a kedves apróságot. Egyszer így áradozott: „Csodálatos, hogy Pistike milyen sokat tud, milyen okos”. Mire a fiatalasszony: „Miért volna ez csodálatos? Elvégre kilenc hónapon át járt velem egyetemre…”

Harminc éve írtuk: felvásárolták a Skálát

1991-ben Budapesten, a Skála-Coop Rt. sajtótájékoztatóján kiderült, hogy részvényvásárlással 48,4 százalékos részesedést szerzett a Fehérvár Áruház Rt. 200 millió forintos törzstőkéjéből a Skála-Coop Rt., mely lényegében tulajdonváltást jelentett az akkori fehérvári áruháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!