múltidéző

2021.05.13. 07:05

Fejér évfordulós emlékei május 13-án

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Borsányi Bea

Etyek hétköznapjai

Ezzel a címmel jelent meg írás az 1971. május 13-i lapban, amelyben az akkori tanácselnök azzal dicsekedett, hogy több mint hatszáz televízió­előfizető van a faluban, mintegy négyszáz házban fűtenek télen olajkályhával, és szintén meghaladja a hatszázat azoknak a háztartásoknak a száma, ahol propánbutánpalackkal főznek. A naponta Budapestre járó dolgozóknak köszönhetően pedig gyorsabban megjelennek a faluban bizonyos igények, mint a megye más településein.

Lebukott kémek

Különleges apró fényképezőgép, amely alig nagyobb egy öngyújtónál, rádió adó-vevő, ultrarövid-hullámú, kis hatósugarú mikro-adóberendezés, amely könnyen elrejthető akár egy könyvben vagy egy virágcsokorban – többek között ezeket a tárgyakat is meg lehetett tekinteni azon a Sztálinvárosból (!) Fehérvárra érkezett kiállításon, amely az imperialisták magyarországi kémtevékenységét mutatt be. A 60 éve megjelent cikk szerint jogosan háborodtak fel a tárlat látogatói.

70 év után sikerült

2011. május 13-án címlapon hozta a Hírlap a történelmi tettet: az abban az évben 70. születésnapját ünneplő Videoton FC két fordulóval a bajnokság vége előtt, a Kaposvár legyőzésével már biztos bajnoknak mondhatta magát. A klub történetének első aranyérme került tehát Fehérvárra. Az újság terjedelmes tudósításban számolt be a sikerről és a meccs utáni spontán ünneplésről a Városház téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!