Fejér évfordulós emlékei

2021.04.28. 07:10

Hatvan éve épült az óriáskerék

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

S. Töttő Rita

Hatvan éve épült meg az óriáskerék

Az 1961. április 28-i Fejér Megyei Hírlap címlapon számolt be a székesfehérvári óriáskerék létrejöttéről. Nagy eseménynek számított ez már akkor is: a hatvan évvel ezelőtti tudósítás szerint az egy évvel korábbi vidámparkátadás után most újabb látványosság épült a városban: „Fiatal létesítmény a fehérvári Vidámpark. Tavaly augusztus 20-án csattant fel először az önfeledt gyermekkacaj. 40 ezer látogató szórakozott itt szeptember végéig. Azóta sok minden megváltozott. Április 30-án, vasárnap délelőtt 10 órakor nyílik meg a kibővült, megszépült Vidámpark, amely 34 féle új játékkal várja a felnőtteket és gyermekeket… A felnőtteket is, mert a játékok között ott van az a tizenhat új, ami nemcsak a gyermekeknek készült. Az óriáskeréken a Járműjavító dolgozói szorgoskodnak. A vállalat munkásai háromezer órát dolgoztak társadalmi munkában, lelkiismereti kérdésnek tekintették, hogy a nyitásra elkészüljenek. Pénteken már próbamenetet tartanak…”

Jubilált a Teleki, Orbán Viktor meglátogatta

A Fejér Megyei Hírlap 2001. április 28-i lapszámában a Teleki Blanka Gimnázium jubileumi ünnepsége volt címlapon. Az eseményre ellátogatottt Orbán Viktor miniszterelnök is. A tudósítás szerint „A miniszterelnök, aki 1981-ben a fehérvári gimnáziumban érettségizett, a nevelést emelte ki, mint a legfontosabb útravalót, amelyet az intézmény falai között kapott. Márpedig – szavai szerint – a nevelés az, ami akkor is megmarad, ha az ember már mindent elfelejt, amit korábban megtanult. Orbán Viktor, aki a díszünnepséget megelőzően ellátogatott a gimnáziumba is, beszédében személyes emlékeket is felidézett. A Telekiben jóságra, barátságra és humorra nevelték a diákokat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!