Január 21.

2021.01.21. 07:15

Rablótámadás fényes nappal Fehérváron, Prikkel-gyilkosság – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, mi történt a megyében ezen a napon az elmúlt évtizedekben!

V. Varga József

Kibernetikai bizottság

A Dunai Vasműben elkészült az első tudományos megalapozottságú fejlesztési távlati terv – írta a Fejér Megyei Hírlap 1961. január 21-én. A gyár kibernetikai bizottsága elkészítette azt a tervet, amely az elektronikus számológépre alapozza a vállalati vezetést, a gyors, rugalmas és észszerű irányítást. A meleghengerműben a termelési ügyvitel nagy része már a gépi adatfeldolgozásra is alkalmas.

Zárszámadás előtt

Amint a napilap 50 éve írta: Sárkeresztesen az állattenyésztés pótolta a kiesést. Nyolc évvel ezelőtt egyesült a két szövetkezet, s jött létre a sárkeresztes-mohai Előre Tsz. Több mint négyezer holdon gazdálkodnak – viszonylag kis létszámmal, mert a 330 tag fele elérte már a nyugdíj-korhatárt, s a többiek sem éppen fiatalok. Az idei zárszámadástól még két hét választja el a szövetkezetet, de az már nyilvánvaló: nem zárnak rosszul.

Márkaszerviz Fehérváron

A Videoton egyre bővíti országos szervizhálózatát – a hír 1981. január 21-ei. Már 19 városban van szervize, készülékeinek mintegy 20 százalékát ezekben javítják. Székesfehérváron, a Fehérvár Áruház közelében a jövő évben nagy, mintegy 600 négyzetméter alapterületű márkaszervizt kívánnak megnyitni. Ez Fehérváron, valamint környékén rendkívül meggyorsítja majd a készülékek javítását.

Fogadalom 1735-ből

Harminc éve írta a Hírlap: Sebestyén-nap alkalmából Székesfehérváron, a felsővárosi templomban tartottak – a hagyományokhoz híven – ünnepi szentmisét. A város polgársága 1735-ben, a pestistől való megmenekülés örömére fogadalmat tett, hogy templomot épít a pestisben megbetegedettek védőszentje, Szent Sebestyén tiszteletére, s a vértanú napját minden évben megünnepli.

Belvárosi rablótámadás

Délidőben, fegyverrel vitték el a pénzt a székesfehérvári utazási irodából. Húsz éve két középkorú férfi kirabolta az egyik belvárosi utazási irodát. Egyikőjük arcát látta a pénztáros. A két harminc év körüli elkövető 12 óra 15 perc körüli időpontban pénzváltás ürügyén lépett oda az iroda pénztárosához, ám gyorsan a „tárgyra” tértek. A rendőrség lezárta az egész utcát, lapunk úgy tudja: valamivel több, mint kétmillió forintot vittek el.

A Prikkel-gyilkosság

Életfogytiglan, már jogerősen – írta címoldalán 2011. január 21-én a Fejér Megyei Hírlap. Jogerősen elítélték a mezőszilasi Prikkel házaspár gyilkosait. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában az apát életfogytiglannal sújtotta, a fiát bűnsegédként 18 éves fegyházbüntetéssel. A fiú még 2006. december 29-én otthonukba csalta a házaspárt, ahol apja baseballütővel agyonverte őket, majd a holtesteket elégették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!