Január 26.

2021.01.26. 07:15

Megnyúzott kutyák Fehérvár közelében – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, hogy milyen események történtek megyénkben az elmúlt évtizedekben.

Palocsai Jenő

Forrás: shutterstock

A pusztavámi szorgalom méltó példája

A hírlap A mi falunk sorozatában 1961-ben Pusztavám volt a porondon január 26-án. Az akkor megjelent cikk így ír a közösség összefogásáról: Amikor az ifjak hazatérnek a bányából, építő szerszámokat fognak és építenek. A Petőfi Sándor utcában készül egy két és fél holdnyi terület főhelyén a művelődési ház. Összértéke pénzben kifejezve két és félmillió forint lesz. E szokatlanul szép tervezgetéseket és megállapításokat hallgatva az ember önkéntelenül azt gondolja: a társadalmi óriás harmonika kényszerű járatásából egyszer és mindenkorra felszabadult emberi erő íme ily nagyszerű alkotásokra

összpontosulhat. A jövő négy év már most kitűzött céljai: egy korszerű községi gyógyszertár, két közkút, 2500 négyzetméter betonjárda. A szövegből kiderül, már akkor 85 tévé volt a faluban.

A kőolajvezeték akkor kezdett kanyarogni

Ma már mindenki számára ismert módon „utazik” kontinenseken át a kitermelt kőolaj, ám 1971. január 26-án még szenzáció volt, mikor arról szólt egy hírkép az újságban, hogy: – Megkezdődtek a csőfektetési munkálatok a Szovjetunió Tyumen területén, az Északi-fény elnevezésű gázvezeték keleti szárnyán. A 1420 milliméter átmérőjű csővezeték a Jamal-félszigeten felfedezett gazdag földgáztelep kitermelését fogja elősegíteni.

Megnyúzott kutyák Fehérvár közelében

A hírlap 2001. 01. 26-i számában arról írtunk: A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete százezer forint jutalmat ajánl fel annak, aki segít nyomra vezetni a Székesfehérvár közelében talált megnyúzott kutyák legyilkolójának vagy legyilkolóinak megtalálásában. Először hétfőn bukkantak Székesfehérváron 27 lemészárolt, bundájától szakszerűen megfosztott kutya műanyag zacskókba gyömöszölt maradványaira. Szerdán újabb legyilkolt, nyúzott kutyák tetemeit találták meg. A megnyúzott állatok bundáját hozzáértő személy távolította el, profi munkát végezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!