December 3.

2020.12.03. 08:20

A halál szaga – Fejér megye évfordulós emlékei

Lássuk, mi történt ezen a napon évtizedekkel ezelőtt!

FMH

Új iskola Sárosdon

1970-ben arról számolt be az újság, hogy az ünnepi műsort követően átadták az újonnan épült sárosdi általános iskolát. Az épületet két évig építették és 3 millió 800 ezer forintba került.

A redakció postájából

40 évvel ezelőtt a Vörös Újság megjelenésének 62. évfordulója alkalmából tartott sajtónapi ünnepségről olvashattak, amelyen többek között a szocialista sajtó feladatait is elemezték. Elhangzott, cél a nyílt, őszinte és hiteles tájékoztatás, amire egyre nagyobb igénye van a megye lakosságának.

A halál szaga

1990-ben folyt a délszláv háború. December 3-án jelent meg Pekarek János A halál szaga című riportja, amelyben eszéki látogatásáról írt. Az utazás apropója egyébként Rápolti Gyula Békefutása volt, aki Fehérvárról futva indult a vajdasági városba. Vele együtt indították útnak azt a segélyszállítmányt is, amelyet a futás szervezői gyűjtöttek és küldtek Eszékre. A hosszútávfutó, miután kiderült, hogy a harcok miatt csak 100 kilométeres kerülővel tudna Eszékre jutni, a határ után visszafordult, ám a lap munkatársa végigkísérte a szállítmányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!