Mór

2015.05.06. 11:23

Telt ház a Radnóti iskola jubileumán

Alapításának 40. évfordulóját ünnepelte kedden a Radnóti Miklós Általános Iskola. Ez alkalommal adták át a Radnóti gyűrűket.

Civil Tudósítónktól

A móri sportcsarnok zsúfolásig megtelt diákokkal, szülőkkel, rokonokkal. A nézők között láttuk Törő Gábor országgyűlési képviselőt és Fenyves Péter polgármestert is. Először Kajos Péterné, az iskola igazgatója beszélt a számos eredményről, melyet az intézmény diákjai értek el.

„A sikerek hátterében egy elhivatott tantestület és technikai személyzet áll” – hangsúlyozta az igazgató, aki szólt arról is, hogy a jubileumra megújul az iskola épülete.

Ezután a diákok kulturális műsora közvetkezett, majd Kajos Péterné átnyújtotta az idei Radnóti gyűrűket. Elsőként Ferencz Hanna 8. osztályos tanuló vehette át (egy szál virág kíséretében) a Radnóti gyűrűt. Az indoklás szerint Hanna az elmúlt 8 év alatt végig kitűnő eredményeket produkált, és kitűnő emberi tulajdonságokkal rendelkezik.

A Radnóti gyűrűket Kajos Péterné (b) igazgató nyújtotta át Ferencz Hannának, Czakó Attilának és Sprőder Csilla tanárnőnek (Fotó: Hrubos Zsolt)

Szintén Radnóti gyűrűt kapott egy másik diák, Czakó Attila is, aki a sportban nyújtott kiemelkedőt. Több sportágban bizonyított: kosárlabda, síkfutás, síelés. A tantestület egyhangú döntése értelmében Sprőder Csilla matematika, fizika, kémia tanár kapta a pedagógusok közül a rangos elismerést, a Radnóti gyűrűt.

Nédó Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!