Mór

2013.01.22. 17:03

Mai napig kézzel szüretelnek

Mór - A borvidék soron következő és jövő hétfőn esedékes mustráját a Geszler családi pincészetben tartják. A két fivér huszonkét esztendeje foglalkozik professzionális módon borkészítéssel.

A Geszler fivérek, József és Imre

A múlt év egyik legsikeresebb móri pincéje a Geszler fivérek pincészete volt. A bornapon avatták  25 millió forint beruházásával épült látványborászatukat, melyhez 8,5 milió forint pályázati támogatást is nyertek. Novemberben pedig a három nagy aranyérem egyikét nyerte el 2011-es évjáratú Zenit boruk a Hungarikum borok és pezsgők XI. országos versenyén.  Geszler József és öccse, Imre helyi sváb család sarja, ahol több generációra visszanyúlóan foglalkoznak szőlővel. Vállalkozásukat 22 éve hozták létre. 27 hektáron termesztenek szőlőt, egymástól távolabb eső parcellákon, mert úgy tanulták az öregektől: a jégverés és a fertőzés miatt jobb, ha nincs egy tagban az ültetvény. Készítenek ezerjót, királyleánykát, chardonay-t, zenitet,  zöld veltelinit.   Máig kézzel szüretelnek, mert a gép megtöri a szőlőt, és így nehezebb kihozni belőle az illatot, a zamatot.

Címkék#mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!