Mór

2015.09.30. 10:46

"Közelebb" kerülnek egymáshoz - Még az idén elkészül a kerékpárút Mór és Csókakő között

Csókakő, Mór – Még az idén megépül a két települést összekötő kerékpárút, melyet mezőgazdasági munkagépek is használhatnak majd.

B. Kiss László

Ezt szerdán  jelentették be a Csókakőn tartott sajtótájékoztatón, Pályázati maradványforrás teszi lehetővé a Mór és Csókakő között húzódó kerékpárút megépítését. A pályázatot a megyei önkormányzat nyújtotta be – mondta el a tájékoztatón Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, A tervdokumentáció elkészítésében oroszlánrésze volt a kisvárosnak. Mór továbbá 65 millió forinttal  kipótolja a pályázaton elnyert több mint 300 milliót annak érdekében, hogy a kerékpárút alkalmas legyen mezőgazdasági munkagépek közlekedésére is.

Az együttműködés fontosságát emelte ki  a projekt kapcsán Fenyves Péter, Mór polgármestere, akitől megtudtuk: a még idén elkészülő kerékpárút a Móri karika nevű jótékonysági bicikliverseny és a Ezerjó félmaraton útvonalának is része lesz jövő tavasszal.

Molnár Krisztián, Törő Gábor és Fenyves Péter a tájékoztatót követő bejáráson Fotó: a szerző

A két település közötti, a 81-es úton mért  mintegy 10 kilométeres távolság az új út által 4,5-5 kilométerre rövidül le – emelte ki Fűrész György, Csókakő polgármestere.

Az összesen 4,4 kilométeres, aszfaltozott út három méter széles lesz, és újabb lökést adhat a móri borvidéken a turizmus fejlődésének – hangsúlyozta Törő Gábor országgyűlési képviselő.

A beruházásból  profitálnak a szőlősgazdák is, akik így  a szőlőterületek nagyobb részét már  aszfaltozott úton tudják majd megközelíteni – derült ki Varga Máté. a hegyközség elnökének szavaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!