Mór

2011.10.19. 05:04

Könyv a fúvósokról

Mór - Nem csak a Móri Ifjúsági Fúvószenekarról, de a piros kabátosok előfutárainak számító helyi zenakarokról is olvashatni abban az egyelőre kéziratban levő kötetben, amelyet Grell József, a Móri Fúvószenei Egyesület korábbi elnöke, és Szakonyiné Beke Marianna, a Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ könyvtárosa írt.

feol.hu

Így olvashatni benne például Kaiser József zenekaráról, a Levente zenekarról, a pusztavámi bányászzenekarról és a járási központi fúvószenekarról is. Ezek az együttesek jelentették az előzményt, nyújtották az alapot ahhoz, hogy a Pászti Miklós Zeneiskola létrehozásával, és Acsai Sándor karmesternek a városba kerülésével 1981-ben megalakulhatott a móri fúvószenekar, amely az elmúlt évtizedekben éppoly emblematikussá vált, akár a móri ezerjó. A könyben, amelynek kiadásához támogatókat keresnek a szerzők, nem csak a zenakar valamennyi valaha volt tagjának a neve szerepel, de érdekes történetek, sztorik is olvashatók a rezesek külföldi vendégszerepléseiről. A szerzők, akik szeretnék, ha a kötet még az idén napvilágot látna, a kiadás jogát és a könyvből származó bevételt a móri fúvósok számára ajánlották fel - tudtuk meg Grell Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!