Mór

2016.09.30. 18:30

Kisvárosi vigasságok

Mór - Pénteken hivatalosan is megnyitották a bornapokat. Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át az önkormányzat kitüntetéseit.

B. Kiss László

Bár a Móri bornapok programjai már csütörtökön elkezdődtek, a hivatalos megnyitót pénteken délután tartották. Ugyancsak a hagyományoknak megfelelően pénteken kora délután önkormányzati képviselő-testületi ülés volt az Erzsébet téri Művelődési Házban. Az ülésen adták át a város kitüntetéseit, és ekkor írták alá a testvértelepülési megállapodást is a lengyelországi Wolsztynnal.

Fenyves Péter és Wojciech Lis a bornapok alkalmával írta alá a testvérepülési megállapodást Fotó: Hrubos Zsolt

A Pro Urbe Emlékérmet az idén két vállalkozásnak, a Frimo Hungary Kft.-nek és a Geszler Családi Pincészetnek ítélte oda az önkormányzati grémium. A Mór Város Sportjáért kitüntető címet ezúttal Kiszely Imréné vehette át, aki - mint a méltatásban elhangzott - évek óta lelke és motorja a körzeti diák sportversenyeknek. A szokásokhoz híven a bornapok alkalmával adták át Az Év Ezerjó Móri Bora kitüntető címet is. Az elismerést az idén a Molnár Borház érdemelte ki, mivel a pincészet ezerjója kapta a legmagasabb pontszámot a Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend és a hegyközség által szervezett borversenyen. A pénteki ünnepségen, amelyet a Szent Erzsébet iskola diákjainak nívós - zenés, humoros - műsora színesített, írta alá a két polgármester, Wojciech Lis és Fenyves Péter a lengyelországi Wolsztyn és a Mór között létrejött megállapodás magyar nyelvű szövegét. Mivel a lengyel szöveget még a nyáron, Lengyelországban aláírták, ezzel az aktussal hivatalosan is testvérvárossá lett a két település.

A Móri bornapok programjai szombaton és vasárnap folytatódnak. A nagyszabású, rendkívül színes rendezvényhez, amely mindig ezreket vonz a kisvárosba, az idén fúvószenei fesztivál társul. A házigazda a Móri Ifjúsági Fúvószenekar, a szombaton fellépő együttesek között pedig ott lesznek az új, lengyel testvérvárosból érkezett zenészek is.

Kiállításokat, sportversenyeket, borutcát és sztárfellépők ingyenes koncertjeit kínálja a móri rendezvény, ahol a helyi borlovagok, illetve a borbarát hölgyek is szerepet vállalnak.

Címkék#bornap#mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!