Mór

2017.06.06. 12:07

Fogyatékkal élők napja Móron a Bice-bócákkal

Immáron ötödik alkalommal nyerhettek bepillantást a fogyatékkal élők világába Mór város érdeklődő lakosai.

B. Kiss László

A fogyatékkal élők helyi Bice-Bóca Egyesülete, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lamberg-kastély Kulturális Központ, valamint a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében valósult meg a minap a Fogyatékkal élők napja Móron, melynek a Szent István park és a Radnóti Miklós Általános Iskola adott helyet.

A Bice-bócák színpadra léptek ezen a napon
Fotó: Hrubos Zsolt

A napon fellépett többek között Krizbai Teca, aki már másodszor látogatott az eseményre. A tartalmas nap az ő koncertjével zárult, ahol Tauber Zoltán, Magyarország első paralimpikonja is tiszteletét tette, valamint Krutzler Gergő, nem látó harmonikás műsorát is élvezhette a közönség. Kicsik és nagyok különféle érzékenyítő feladatokon, logikai játékokon, kézműves foglalkozásokon keresztül tapasztalhatták meg, milyen is a sérültek világa: ezáltal a segítők is segítettekké lettek, s eltűntek a láthatatlan falak a fogyatékkal élők és az épek közül.

Az összefogás szerves része volt a napnak: az eddigi tapasztalatok alapján sokan érzik fontosnak ennek létrehozását. A város vezetősége, a különféle intézmények – többek között a Táncsics Mihály Gimnázium önkéntes diákok bevonásával – is támogatják ezeket a törekvéseket – tapasztalták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!