2017.05.02. 09:35
A Táncsics végzősei a móri borkultúrával ismerkedtek
Rendhagyó tanórán vettek részt a móri Táncsics gimnázium végzősei: egy borospincében ismerkedtek a helyi szőlőkultúrával.
A házigazdák Miklós Csaba és Bánki Zsófia voltak, az óra pedig két részből állt. A Táncsics gimnázium végzősei először a szőlőművelés, szőlőfeldolgozás és borkészítés technológiájáról, a mértékletes borivás pozitív élettani hatásairól, a főbb hazai és világfajtákról, a kulturált borfogyasztásról, s a móri borvidék kiváló adottságairól és szőlőfajtáiról hallhattak előadást. Az elméleti megalapozás után borkóstoló következett.
Az elméleti megalapozást borkóstolás követte Fotó: Hrubos Zsolt
A poharakba kerülő nedűket borászok mutatták be. Mások mellett a Chardonnay-ról, az Ezerjóról, az Irsai Olivérről vagy a Syrahról Csetvei Krisztina, Dankó Ákos, Tavarnay Tamás, Diós Máté, Grósz Marcella, Eisenberger Zsolt, Miklós Csaba, Németh Gergő, Varga Máté, Vécsei Nóra beszélt. Az óra nem titkolt célja az volt, hogy a végzősökben is tudatosodjon: Mór és a bor egymástól elválaszthatatlan fogalmak.