Mór

2015.08.02. 08:37

Bolti szarkák ellen védekeznek Móron

Mór - Az egyik üzletlánc a városban található boltjában ban a húsféléket a kimérés után közvetlenül a pénztárhoz viszik.

Nédó Géza

A húshoz sorszámot csatolnak, így azonosítják a vevővel. Az árut csak fizetése után kapja meg a jóhiszemű vevő. Ezzel a módszerrel az eladók elkerülhetik a vásárló általi ellenőrzést - állítja az egyik vevő, aki neve elhallgatását kérte. - Például tőkehúsvásárlás során, nem derülhet ki, hogy a hús állott, netán büdös - mondta.

A szóban forgó üzletlánccal nekem is meggyűlt a bajom. Nem csak a hússal vannak így, ahogy olvasónk elújságolta, hanem egyéb más, úgynevezett kurrens cikkel is. Az általam kiválasztott árut egy zárt üvegszekrényből vették elő, s egyből vitték a pénztárhoz, majd csak fizetés után kaptam meg. Megkérdeztem a pénztáros hölgyet, hogy ennek mi az oka? Azt a választ kaptam rá, hogy nagyon sok a bolti tolvaj. A válaszon elgondolkodtam.

Megkerestem a bolt vezetőjét, aki a felvetésekre elmondta: A panaszos visszahozhatta volna az árut, indokolt minőségi kifogás esetén. A blokk felmutatásával visszafizettük volna neki az áru értékét. Nálunk hétfő, szerda , péntek ritmusban érkeznek az áruk, zárt rendszerben, jó minőségben, hűtőkocsikban. Miután a vevő átveszi az árut, neki kell gondoskodni a minőség megőrzéséről. A tőkehúst valóban csak a pénztárnál lehet átvenni, de ennek is meg van az oka. Boltunkban nagyon elszaporodott a vevők részéről az eltulajdonítás. Több esetben is rajtakaptuk azokat a vásárlókat, akik fizetés nélkül szerettek volna távozni. Minden esetben rendőrt hívtunk! Főleg a palackozott égetett szeszes italok forognak veszélyben. Kénytelenek voltunk üvegszekrénybe zárni azokat . Az üzletvezető még elmondta, hogy külön vagyonőrt nem tudnak alkalmazni, így minden intézkedésük valójában egy bizonyos fajta önvédelem. Azt is megtudtuk, hogy nem csak náluk történtek hasonló esetek, hanem más üzletláncoknál is.

 
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!