Mór

2014.04.27. 14:40

Százak húzták fel a nyúlcipőt a Ezerjó félmaratonon

Több mint négyszázan neveztek az első ízben megrendezett Ezerjó félmaratonra. A Frey pincészeté lesz az Év móri ezerjó bora cím, a főzőversenyen pedig medvehúst is kóstolhattak a bátrabbak.

B. Kiss László

A Szent György-heti vigasságokat 16. alkalommal rendezték meg Móron, a programsorozat keretében azonban először tartottak félmaratoni futóversenyt. A mezőny késéssel rajtolt el a városháza elől, mivel sokan csak közvetlenül a verseny előtt neveztek.

A tíz kilométeres táv rajtja a vasárnapi Ezerjó félmaratonon (Fotó: Hrubos Zsolt)

A több mint négyszáz résztvevő közül a legtöbben a 21 kilométert kocogtak, de lehetett öt, illetve tíz kilométeres távot is teljesíteni. A verseny legidősebb résztvevője a 81 éves, budapesti Kenyér Imre volt, aki vasárnap azért indult „csak” tíz kilométeren, mert előző nap egy másik helyszínen már lefutotta a félmaratoni távot. Az idős úr 1975-ben, 42 évesen kezdte el a kocogást, s azóta sem tudja abbahagyni... A móri versenyt követően május 3-án a Balatont készül körbekerekezni, május 4-én pedig újabb futóversenyen indul. Március 23-án egyébként a teljes maratoni távot, a 42 kilométert is teljesítette, mégpedig hat óra hét perc alatt... A pusztaszabolcsi Csombók Pál, a megyei közgyűlés tagja 21 kilométeren indult, akárcsak földije és edzőtársa, Ádám László testnevelőtanár. A két, ötvenes éveiben járó férfit párjuk is elkísérte. Mint megtudtuk: a hölgyek is rendszeresen lefutnak 5-10 kilométert, s Móron csak azért nem álltak rajthoz, mert túl erős bennük a versenyláz... Balogh Karolnak kislánya, Lara a helyszínen drukkolt. Az édesanya - mint lapunknak elmondta – nem olyan rég kezdte el barátokkal a futást. A vasárnapi móri verseny volt számára az első megmérettetés. Az Ezerjó félmaraton eredményeiről Geszler Csilla tájékoztatta az FMH-t. A móri borkirálynő maga is maratoni futó, aki egyik szervezője volt a nagyszabású vasárnapi kocogásnak.

A félmaratoni távon a férfiak közül Bogos Tamás (1:27:25), a nők közül Baka Orsolya (1:46:18) végzett az első helyen. Tíz kilométeren Horváth Tamás, illetve Lele Dorina szerezte meg az elsőséget. Az öt kilométeres táv teljesítői közül Brumbauer Marcell, valamint Kaiser Luca ért először célba.

A Szent György-heti vigasságok keretében rendezték meg a borvidéki borversenyt is. Az elsőség a csókakői Kis Miklósé lett két nagyarany és két arany minősítéssel. A legtöbb pontot az ezerjók közül a Frey pincészet nedűje kapta, s ezzel elnyerte az Év ezerjó bora címet, melyet a bornapokon adnak át. A főzőversenyt az Edelweis tánccsoport, a polgármester, Fenyves Péter különdíját a gyergyószentmiklósi csapat medvéből készült étke nyerte – tudtuk meg Fenesi András kommunikációs referenstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!