rendezvénysorozat

2018.02.08. 19:59

Farsangi sokszínűség, helyben Mezőszentgyörgyön

A Szentgyörgyi farsangi fesztivált az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtárban rendezték meg, csatlakozva az országos rendezvénysorozathoz.

V. Varga József

Benépesült a mûvelõdési ház

Fotó: Márkusné Anett

A derűs délután asztalitenisz- és csocsóbajnoksággal kezdődött, a két viadalon több kategóriában indulhattak gyerekek és felnőttek egyaránt – mondta el lapunknak Márkus Lajosné Anett könyvtáros.

A sportos nyitányt farsangi kézműves foglalkozás követte, itt a kezek ügyes és kreatív mozgatása kapta a főszerepet. A résztvevők a legkülönbözőbb farsangi maszkok és álarcok alkotásán túl bohócot is készíthettek lufiból. Az arcfestés mit sem veszített népszerűségéből – különösen az aprónép körében –, de sikeresnek bizonyult a festett paraván is, ahol a fényképezőgép lencséje előtt kalózként is megörökíthették magukat a delikvensek. Amikor már a hangulat kellően a tetőfokára hágott, kezdetét vette a játékos vetélkedő, melyen a csapatok csokievésben, székfoglalásban és activityben mérhették össze ügyességüket.

Benépesült a művelődési ház a Szentgyörgyi farsangi fesztiválon Fotó: Márkusné Anett

Aki pedig megéhezett és megszomjazott, hot dogot, csokis és lekváros fánkot, valamint forró csokit fogyaszthatott. A sokszínű program jól példázta a közösségi összefogás erejét – tette hozzá Márkusné Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!