Mezőföld

2014.08.17. 12:51

Faluünnep a Millenniumi parkban

Mátyásdomb - Reggel futballtornával nyitottak, húsz üstben főtt az étel a faluebédre, a színpadon szórakoztató műsorok sorjáztak. A helységnévtáblára ki lehetett volna írni: megtelt!

V. Varga József

A mátyásdombi falunapnak jó híre van a Mezőföldön, de az egész megyében. Nagy becsben tartják a helyiek és a környékbeliek, megduplázódik ilyenkor a település lélekszáma. Benépesült szombaton a Millenniumi park, a Szent István-szobor, a kopjafa, a székely kapu környéke.

Varga Gábor országgyűlési képviselő megerősítette: nem túloz senki, amikor úgy fogalmaz, Mátyásdomb egy igazi kis ékszerdoboz. Megújultak az intézmények, rendezettek az utcák, látványos a fejlődés.

Tilhof István polgármester köszöntőjében Szent István államalapító tettét méltatta, s arra hívta fel az ország vezetőinek figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg a magyar vidékről.

Az elöljáró sosem hallgatta el különvéleményét: az önkormányzatiság huszonnégy esztendeje alatt mindig is az önállóságra törekedtek, iskolájuk megmaradásáért harcoltak. A kistelepülések sorsa azonban őket sem kerülhette el. Közös polgármesteri hivatalt működtetnek Kislánggal, de csak az elismerés és a köszönet hangján szólhatnak a szomszédvárral való jó kapcsolatukról. Iskolájuk működik, a polgárdi tankerülethez tartoznak.

Mátrai Balázs és Lukács Péter klasszikus magyar popzenével hangolta a jókedvet, pörgős tánccal varázsolt a Dream Girls és a Dudás Patrícia - Dudar Krisztián páros. Este az Abba Sisters, Balázs Pali és Márió, a harmonikás szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a tűzijáték után kezdetét vette az utcabál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!