Mezőföld

2009.08.27. 02:29

Becsöngetnek az iskolákban

Sárbogárdi kistérség - Az általános iskolákban a szükséges felújításokat elvégezték, a táb- lákat újrafestették, jövő hétfőn már várják az évnyitóra és az új tanévre a diákokat.

Fejér Megyei Hírlap

Nem unatkoztak idén nyáron sem a kistérség általános iskoláiban: gőzerővel folyt a rekonstrukció, a renoválás annak érdekében, hogy minél (természetesen az anyagi lehetőségek függvényében) komfortosabb körülményeket biztosíthassanak az oktatáshoz pedagógusoknak és diákoknak. Körkérdésünkre több helyen is elmondták, ezt szerencsére nem kellett kizárólag a fenntartó (települési önkormányzat, alapítvány, nonprofit kht.) kizárólagos költségvetési keretére, beruházására alapozni: több intézményben szülők és diákok is tevékenyen hozzájárultak a felújításhoz.

A cecei Illyés Gyula Általános Iskolában idén negyvenhat első osztályos érkezik - tájékoztatta munkatársunkat Szabóné Váradi Katalin, igazgatóhelyettes, rögzítve: egy iskolaotthonos és egy délelőttös elsős közösséget szeretnének útjára indítani. Befejeződött a szükséges tetőszigetelés, megújultak a vizesblokkok is. Aminek igazán örülnek, beszerelték már a két új kazánt, így az évek óta tartó fűtési mizéria is megoldódni látszik.

Alsószentivánon, a Pannon Oktatási Központ tagintézményében tizenegy nebuló kezdi angol nyelv-informatika képzésben az első osztályt. Hír Tibor igazgató szerint ez ehhez az oktatáshoz megfelelő létszám. A programot a településen túl is meghirdették, de főleg helybéli gyerekek érkeztek - számukra a bizalom jele, hogy egy nem önkormányzati, hanem egy nonprofit kht. által működtetett intézményt is megfelelőnek találnak gyermekük jövője szempontjából a szülők. Sikeres, 2,5 millió forintos pályázattal több tanterembe új bútor került, s jutott pénz írásvetítő, fénymásoló vásárlására is.

Mezőszilason a huszonnyolc elsős két osztályban kezdi meg általános iskolai tanulmányait. Mint Tasi Dániel igazgatóhelyettes elmondta, speciális helyzetben létezik az intézmény, hiszen most indul az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatán nyert 500 millió forintos támogatással a bővítés. Ezért nyáron csak a legfontosabb, az átalakítás idejére néhány osztály elhelyezéséhez szükséges munkákat végezték el.

Sárbogárdon, a Mészöly Géza általános iskolába a szülők hatvan elsőst irattak be. Földi László igazgatóhelyettes közölte: három osztályt indítanak. Náluk is nagyon nagy segítséget jelentett a nyári renoválásban a szülők aktív, példás közreműködése, akik a pedagógusokkal (illetve az önkormányzat által foglalkoztatott közhasznú munkásokkal) együtt festettek, mázoltak és meszeltek.Elsősorban saját településük iskolájába iratják be a szülők az elsős gyermekeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!