Mezőföld

2010.09.02. 02:29

Indul a tanoda

Sárkeresztúr - Nem napközipótló , nem is korrepetálás, hanem tehetség-kibontakoztatás a célja a most induló tanodának! - hívták fel a szülők figyelmét a projekt munkatársai.

Miskei Anita

- A tanulás mellett olyan programokat tervezünk, amelyekre otthonaikban esetleg nincs lehetőség. Így például filmvetítés, érdeklődési körüknek megfelelő előadások és kirándulások is színesítik majd a délutánokat - jegyezte meg Bozsák Barbara. Kiderült, eddig 42 gyermek jelentkezett a tanodába, de az intézmény nyitotta a be nem iratkozott diákok irányába is. Fontos cél számukra, hogy ne csak az iskolai felkészülést segítsék elő, hanem a tanulók személyiségét fejlesszék, tehetségüket felismerjék, segítsék annak kibontakoztatását. A klubszerű foglalkozások során a nyelvi és informatikai képzésekre nagy hangsúlyt fektetnek, s a szociális hátrányok enyhítését szorgalmazzák. Ebben családgondozó is segíti majd a munkát. - Ugyanakkor szabadidős és kulturális programokat is tervezünk, amelyeknek célja a közösségépítés - mondta a szakember. Hozzátette, mindezek mellett a gyermekek önbecsülésének, önismeretének fejlesztése, az ifjúság védelme, a családok támogatása a legfontosabb, amiben az önkormányzat és a seregélyesi nevelési tanácsadó is segít. - A diákok tanulmányi előmenetelének, tehetségének irányát figyeljük, a pályaorientációs tanácsadással tovább segítjük - tette végül hozzá. A projekt másik szakmai vezetője, Tornai Gabriella az eddigi tapasztalatokat gyűjtötte csokorba. Elmondta, nyári tábort szerveztek a gyerekeknek, ahol hamar kiderült, ki mit szeret, mik az erősségeik, hiányosságaik a diákoknak. Egy csapattá kovácsolódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!