Mezőföld

2010.08.05. 02:27

Tanoda egy jobb életért

Sárkeresztúr - Több mint 21 millió forint támogatást nyertek a településen élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására, képességeik továbbfejlesztésére.

Miskei Anita

Az abai kistérségben szociális alap- és szakellátási feladatokat felvállaló Jobb Otthon Szociális és Egészségügyi Ellátásért Alapítvány A Tanoda program megvalósítása Sárkeresztúron című pályamunkájával 21 millió 995 ezer 820 forint vissza nem térítendő, uniós támogatást nyert el. A program Sárkeresztúron, a művelődési házban valósul meg 2009 januárja óta. Az unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektben vállalt szakmai munka áprilistól zajlik. A projekt célcsoportja a Sárkeresztúron élő hátrányos helyzetű gyermekek. A szakmai munka illeszkedik a helyi oktatási rendszerbe, teljes körű kapcsolatot tart a közoktatási intézményekkel. A Tanoda program célja nem elsősorban a korrepetálás, inkább a műveltségi területenként megszervezett fejlesztő és ismeretbővítő foglalkozásokkal, egyéni képességfejlesztéssel, a helyi társadalom értékeinek megismertetésével a tanulók lehető legharmonikusabb szocializációja. A program felkínálja az egyetemes és a hazai cigány kultúrával való mélyebb megismerkedés lehetőségét. Alapelv, hogy az egyéniséget nem csak az egyes emberrel, hanem az etnikai közösségekkel kapcsolatban is értéknek tekinti. A sikeres működést segíti elő a művelődési házban működő könyvtár és a médiatár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!