Mezőföld

2008.12.11. 03:28

Biztosítják a forrást

<b>Sárvíz</b> - Új lakás-előtakarékossági szerződéseket kell kötniük a lakosoknak ahhoz, hogy a szennyvízberuházás finanszírozási forrása biztosított legyen. A módosítás nem jár tovább teherrel, nem növekednek a lakosok költségei.

MTI

Folyik a szennyvízcsatorna beruházás a kistérség négy településén, sőt a beruházás lassan a befejezéséhez közeledik Abán, Soponyán, Sárkeresz-túron és Kálozon is. A beruházás finanszírozásához a lakosság is hozzájárult egyösszegű befizetéssel vagy részletfizetéssel. Azonban a beruházás indításakor az Ökotám Ala-pítvánnyal kötött támogatási szerződést az önkormányzat. Az Ökotám Alapítvány támogatásának feltétele volt, hogy a lakosság lakás-előtakarékossági szerződést kössön.

A finanszírozási konstrukció változása miatt szükséges a korábban megkötött alapítványi szerződések módosítása. Az új pénzügyi konstrukciónak megfelelően az Ökotám Alapítvány helyett az alapítványi támogatást a Teszi Alapítvány nyújtja a jövőben. Azért, hogy a lakossági teher változatlan maradjon, szükséges mindenkinek a Teszi Alapítvánnyal új támogatási szerződést megkötni. Ennek keretében a régi szerződést fel kell majd mondaniuk a feleknek, és újabb szerződést kell kötni változatlan fizetési feltételek mellett. Az új szerződés megkötésére minden ingatlantulajdonosnak van lehetősége. Az újabb megállapodás az eddigi befizetéseken túl a lakosság részére semmilyen további költségnövekedést, változást nem eredményez.

Az önkormányzatnál felhívják a figyelmét azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik még semmilyen befizetést nem teljesítettek, hogy élve a lehetőséggel, kössék meg a finanszírozási szerződéseket.

A szennyvízberuházás és a tisztító pénzügyi ütemezése akadályokba ütközött, az önkormányzatok hosszasan keresték a megoldásokat.

Hiszen a tét nagy, év végéig eredményeket kell felmutatni a beruházásban. Ahhoz, hogy a szükséges források megfelelően rendelkezésre álljanak, elkerülhetetlen a lakosság ismételt megkeresése. Az önkormányzat kéri a helyi és más településen élő abai ingatlannal rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy a beruházással kapcsolatos új dokumentáció megismerésére és aláírására az önkormányzat tanácstermében keressék fel a hivatal munkatársait a mai nap folyamán, valamint december 12-én, pén- teken 8 és 17 óra között, 13-án, szombaton pedig 8 és 16 óra között kereshetik fel az illetékeseket.

Az új dokumentáció tartalmazza majd az alapítványi támogatásról szóló megállapodást, a közműfejlesztési támogatás ismételt megigénylését, továbbá a lakás-előtakarékossági szerződést, valamint annak engedményező nyilatkozatát.

A szerződés megkötésének feltételei is vannak, ugyanazon személy jelenléte szükséges, aki a korábbi szerződést aláírta, magával kell hoznia személyi gazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!