Martonvásár

2013.08.18. 15:59

Balinok és harcsák a pergetők és csalihallal horgászók díjai

Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője összegezte az elmúlt hét tapasztalatait.

Klecska Ernő

A 33. héten nem lehetett panasz az időjárásra. Egy hétközi hidegfrontot leszámítva, kellemes nyári időben horgászhattak a Velencei-tóhoz látogató horgászok. Csónakból és partról egyaránt eredményesen lehetett fogni mind a békés, mind a ragadozó halakat. A ragadozók közül egy igazán tekintélyes méretű süllő fogása emelkedik ki: a napközben, műcsalival megfogott példány több mint 6 kilót nyomott. Emellett balinokat és harcsákat fogtak leginkább a pergetők és csalihallal horgászók.

A képen Ballér István látható a telepített pontyok egyikével (Fotó: Bozai Zsolt)

 

A békéshalak közül legtöbben pontyot szerettek volna fogni, s ez nagyon sokaknak sikerült is. Főleg az esti, éjszakai órák voltak eredményesek, de a hajnali időszak is jónak bizonyult. A jó fogásokhoz az elmúlt hetek telepítései is nagyban hozzájárultak. Múlt héten, s a héten is 35-35 mázsa horogérett, azonnal fogható pontyot helyezett ki a MOHOSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!