Márciusi díjeső: elismerések a városi és megyei közgyűléstől (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - A március 15-i ünnepségsorozat részeként, a város és a megye ünnepi közgyűlésén idén is átadták a díjakat a megye kiemelkedő személyiségeinek csütörtökön.

S. Töttő Rita

Ez alkalommal Fejér Megye Közgyűlése a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozta Schmidt Ferencnek(posztumusz), több évtizedes, kiemelkedő hivatástudattal és elkötelezettséggel Fejér megye érdekében végzett fáradhatatlan közszolgálati tevékenységéért, valamint a német nemzetiségi kultúra megőrzése és a hagyományok ápolása terén tanúsított példamutató életműve elismeréseként.

A Széchenyi Viktor Díjat  Király Bernadett Anikó kapta, több évtizedes, humánus, fáradhatatlan háziorvosi munkája valamint a fehérvárcsurgói Vöröskereszt elnökeként kifejtett közéleti és egészségnevelési tevékenysége elismeréseként.

A Pápay Ágoston Díjat Kincs Sándor vehette át, több évtizedes, példamutató hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett áldozatkész gyógypedagógiai oktató-nevelő és közéleti tevékenysége elismeréseként.

A Vörösmarty Mihály Díjat Ütő Endrének adományozták, több évtizedes, sikeres operaénekesi pályafutásáért, Magyarország iránti cselekvő szeretetéért, sokoldalú, a művészet több ágában kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

A megyei közgyűlés Németh László Díjat adományozott Nagy Lajos lelkésznek (posztumusz), emberi tartásáért, helytállásáért és a rábízott közösség áldozatos szolgálatáért.

A Salamon Lajos Díjat Szabó Zoltán rendőr alezredes, a gárdonyi rendőrkapitányság munkatársa vette át, amelyet Fejér megye közbiztonságáért, kiemelkedő hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett magas színvonalú munkájáért és példamutató vezetői tevékenysége elismeréseként kapott.

A Terstyánszky Ödön Díjat Nemes Ferenc kapta, példamutató hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett oktató-nevelő és sportszervező munkájáért valamint a labdarúgó élsportot erősítő, és az egészséges életmódot népszerűsítő kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréseként.

A Wekerle Sándor Díjat Bódás Jánosné vette át, több évtizedes, példamutató hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett, áldozatkész oktató-nevelő tevékenysége és fáradhatatlan iskolavezető munkája, pedagógiai életműve elismeréseként.

Fekete János Díjat kapott Wachtlerné Brückl Anna, kiemelkedő hivatástudattal és elkötelezettséggel végzett példaértékű, színvonalas közszolgálati munkája elismeréseként.

A Dr. Berzsenyi Zoltán Díjat Szabó Péternek adományozták, Fejér megye lakossága érdekében kifejtett, több évtizedes, elhivatott, magas színvonalú orvosi tevékenységéért, az ambuláns kardiológiai rehabilitációs ellátásban nyújtott átlagon felüli szakmai munkája elismeréseként.

A Marosi Arnold Díjat pedig Csányi Kálmán kapta, több évtizedes, példamutató hivatástudattal, elkötelezettséggel és áldozatvállalással Pusztaszabolcs történelmi emlékei és hagyományai megőrzéséért folytatott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Az ünnepi programok egész nap folytatódnak megye és városszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!