Mány

2016.10.26. 20:50

Évtizedes hagyomány

Mány - A múlt szombaton a Mányi Lovasegyesület rendezte meg szüreti felvonulását. Szirányi Imre küldött róla képes beszámolót.

Tizennégy fogat járta be a falut, mind virágokkal, szőlőfürtökkel feldíszítve. A Die Eber Kapelle és Pintér Róbert zenekarvezető szolgáltatta a sváb zenét. A felvonulók között 48-as lovashuszárok, fehérre festett uradalmi hintók, egyéni lovasok is voltak. Majdnem minden utcában járt a menet, az állomásokon szívélyes fogadtatásban volt részünk, a sütik, borok sokasága fogadta őket.

Szinte minden utcát bejárt a jókedvű menet a múlt szombaton
Fotó: Szirányi Imre

A helyi néptáncegyüttes csodálatos magyaros ruhában jelent meg. Lepattantak a kocsikról, majd összeölelkezve párokká alakultak, és táncra perdültek. Az esti bálon is bevonultak hosszú sorban az idősebb és az ifjabb néptáncosok.

A bált Szabó Zoltán polgármester nyitotta meg azzal az ajánlással, hogy mindenki lábában három tánc van, és hogy a plafonon csüngő gyümölcsöket le lehet lopni adománygyűjtés fejében.

Hajnali négyig tartott a fergeteges, jó hangulatú bál, a zenéről itt is a Die Eber Kapelle gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!