Munkahely, ahol jó lenni

2019.05.19. 08:00

Tényezők, amik befolyásolják a kollégák hangulatát

Egy kutatás szerint a munkavállalók a fizetés után a munkakörnyezetet tartják a legfontosabbnak, amikor munkahelyet választanak. Íme néhány ötlet, amitől mindenki jobban érzi magát a munkahelyén.

S. Töttő Rita

Az irodai környezetben fontos a növény, a megvilágítás és az ergonomikus szék

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ilyen a kávégép – mondhatnánk viccesen, de tény, hogy ahol lehetővé teszik a munkavállalók számára a kávézás ilyen formáját, ott a közösségek is jobban, könnyebben alakulnak (tehát gördülékenyebb a kommunikáció). Arról nem is szólva, ha ez a kávé ingyen van, ugye…

De félretéve a tréfát, az ergonomikus ülőhely talán a legfontosabb egy irodai környezetben. Megéri tehát a befektetés a munkáltatónak, mert egy jó kialakítású széken, ami jó megtámasztást biztosít, megfelelő anyagból van és állítható, hosszabb időt töltenek a kollégák anélkül, hogy hát-, váll- vagy derékfájásra, zsibbadásra panaszkodnának.

Az irodai környezetben fontos a növény, a megvilágítás és az ergonomikus szék
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az esztétikus munkakörnyezet szintén befolyásolja az ember közérzetét: ahol van növény, jól átlátható rendszerező, s netalán még egy közösségi tér is, ahol kikapcsolhatnak kicsit a munkatársak, ott jobb lenni. A világítás az az észrevétlen tényező, amit mégiscsak érdemes észrevenni: a hideg fény éberebbé tesz, a meleg fény viszont barátságosabb, így érdemes a különböző terekben más-más égőt alkalmazni. Az asztali lámpa elengedhetetlen ott, ahol sok a papírmunka…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!